Hopp til hovedinnhold
Mesterhus er dedikert til å hjelpe deg med å implementere smarte løsninger for energieffektivitet, slik at du kan spare både miljøet og lommeboken.

Energiøkonomisering ENØK

Hva er ENØK?

Energiøkonomisering (ENØK) handler om å utnytte ressursene på en klok måte, samtidig som du reduserer energiforbruket og sparer kostnader. Det fokuserer på å finne måter å bruke energi mer økonomisk, uten nødvendigvis å gå på kompromiss av komforten.

Målet er å effektivisere og rettferdiggjøre energiforvaltningen, samt redusere sløsing og maksimere utbyttet av hver enhet energi.

I dag eksisterer en rekke innovative løsninger som letter tilnærmingen til energieffektivisering. Med appstyring og smarte løsninger kan du enkelt planlegge og styre energibruken hjemme. Selv om implementering av nye energibesparende systemer ofte kommer med en initierende kostnad, er det en klok investering på lang sikt.

Se hvor mye du kan spare i strømutgifter med vår strømkalkulator

Grønn Start: For en bedre og mer verdifull bolig

Grønn Start er en tjeneste fra Mesterhus som hjelper deg med å ta smarte valg for oppgradering av hjemmet ditt, både når du skal rehabilitere eller utvide boligen din. Våre erfarne energirådgivere gir deg verdifulle råd om gode tiltak for akkurat din bolig. Få en god start på prosjektet: Lær mer om Grønn Start og hvordan du kommer i gang!

Mesterbrev: et kvalitetsstempel

Våre byggmestre, som alle besitter mesterbrev, er også klare til å gjennomføre de nødvendige tiltakene for deg. Uansett om det innebærer isolering, bytte av vinduer, oppgradering av oppvarmingssystemer eller andre energieffektive forbedringer, har vi ekspertisen og erfaringen som skal til for å levere resultater av høyeste kvalitet.

Mesterhus har energirådgivere

Våre byggmestres engasjement for bærekraft er dypere enn grunnmuren. Med fokus på kontinuerlig forbedring har nesten alle våre byggmestre blitt kurset som energirådgivere, og står klare til å dele sin ekspertise med deg.

Fra den første inspeksjonen av din bolig til utarbeidelsen av anbefalte tiltak, er vi din partner på veien mot et mer energieffektivt hus. Vi hjelper deg med å identifisere smarte energiløsninger som passer dine behov og budsjett, og som kan gjennomføres uten å gå på bekostning av din boligs funksjonalitet eller utseende.

Les mer om energirådgivning her

Jørgen Binde er energirådgiver fra Mesterhus

Støtte fra Enova

For å få støtte fra Enova til energibesparende tiltak må du ha benyttet deg av en godkjent energirådgiver. Beløpet du får i støtte avhenger av hvilke tiltak som blir gjennomført, prosjektets størrelse, kostnader og hvor mye energi som blir spart.

Les også: Ane og Morten skal rehabilitere familieboligen

Ved oppgradering av bygningskroppen på huset ditt kan du motta støtte på opptil 150 000 kroner. Se andre tiltak som kan gi støtte fra Enova. Du får også 5000 kroner i støtte fra Enova til kartleggingen, uavhengig av tiltak som gjennomføres, om du benytter en godkjent energirådgiver. Våre byggmestre står klare til gi deg den rådgivningen du måtte trenge.

Kontakt oss

Hva gjelder henvendelsen?

Din kontaktinformasjon

Hvor vil du bygge?

Hva kan vi hjelpe med?

Les også:

Mesterhus skal hjelpe hele Norge med å spare penger, strøm og miljøet! Med en energirådgiver fra Mesterhus får du den nyeste ekspertisen, mulighet for økonomisk støtte fra Enova og skreddersydde løsninger for din bolig.

Spar penger, strøm og miljøet med en energirådgiver

Hos Mesterhus får du eksperthjelp til å redusere energiforbruket i hjemmet ditt. Mesterhus sine energirådgivere gir deg veiledning for å spare penger, enten du allerede har en bolig eller planlegger å bygge nytt. Lær mer om fordelene her!

Planer om tilbygg eller renovering?

Planer om tilbygg eller renovering?

Skal du pusse opp et hus, eller har behov for tilbygg, påbygg, ombygging eller modernisering? Våre dyktige byggmestre i Mesterhus kan hjelpe deg med renovering av din bolig, både utvendig arbeid eller mindre oppussing av hus innendørs. Du har drømmen – vi tar jobben!

Slik sparer du strøm på hytta

Slik sparer du strøm på hytta

Har du en trekkfull hytte? Det kan fort koste deg dyrt i løpet av et år. Med økte strømpriser er det mange som leter etter smarte grep for å redusere strømregninga på en forsvarlig måte. Her får du noen tips.

Reduserte strømforbruket nok til spare inn energien elbilen trenger i ti år!

Reduksjon i strømforbruket i miljøhuset

Bygg står for hele 40 prosent av energibruken i Norge og Regjeringen har satt som mål å redusere energibruken i hjemmet. Vår medlemsbedrift, Johs E. Øvsthus AS har levert et miljøhus som gir bedre luftkvalitet, har lavere energiforbruk og ved solcellepanel har evne til å være selvforsynt med strøm.

Spar energi med nye vinduer

Spar energi med nye vinduer

Selv om vinduene i et vanlig hus bare utgjør 5-10% av den totale ytterflaten, kan de utgjøre mer enn 40% av varmetapet. Kvaliteten på glasset, størrelsen på vindusarealet, lufttettingen og isoleringen rundt vinduet avgjør hvor stort varmetapet er. Har du 2-lagsvinduer fra 80-tallet og bytter til gode 3-lags vinduer så kan du halvere varmetapet.