Hopp til hovedinnhold

Energiøkonomisering ENØK

Mesterhus er dedikert til å hjelpe deg med å implementere smarte løsninger for energieffektivitet, slik at du kan spare både miljøet og lommeboken.

Hva er ENØK?

Energiøkonomisering (ENØK) handler om å utnytte ressursene på en klok måte, samtidig som du reduserer energiforbruket og sparer kostnader. Det fokuserer på å finne måter å bruke energi mer økonomisk, uten nødvendigvis å gå på kompromiss av komforten.

Målet er å effektivisere og rettferdiggjøre energiforvaltningen, samt redusere sløsing og maksimere utbyttet av hver enhet energi.

I dag eksisterer en rekke innovative løsninger som letter tilnærmingen til energieffektivisering. Kontrollsystemer, inkludert bruk av appstyring og smarte løsninger, bidrar til energieffektivisering ved å gi muligheten til å planlegge og regulere energiforbruket i boligen på etterspørsel. Selv om implementering av nye energibesparende systemer ofte kommer med en initierende kostnad, er det en klok investering på lang sikt.

Se hvor mye du kan spare i strømutgifter med vår strømkalkulator

Mesterhus har energirådgivere

Våre byggmestres engasjement for bærekraft er dypere enn grunnmuren. Med fokus på kontinuerlig forbedring har nesten alle våre byggmestre blitt kurset som energirådgivere, og står klare til å dele sin ekspertise med deg.

Fra den første inspeksjonen av din bolig til utarbeidelsen av anbefalte tiltak, er vi din partner på veien mot et mer energieffektivt hus. Vi hjelper deg med å identifisere smarte energiløsninger som passer dine behov og budsjett, og som kan gjennomføres uten å gå på bekostning av din boligs funksjonalitet eller utseende.

Les mer om energirådgivning her

Jørgen Binde er energirådgiver fra Mesterhus

Støtte fra Enova

For å få støtte fra Enova til energibesparende tiltak må du ha benyttet deg av en godkjent energirådgiver. Beløpet du får i støtte avhenger av hvilke tiltak som blir gjennomført, prosjektets størrelse, kostnader og hvor mye energi som blir spart.

Les også: Ane og Morten skal rehabilitere familieboligen

Ved oppgradering av bygningskroppen på huset ditt kan du motta støtte på opptil 150 000 kroner. Se andre tiltak som kan gi støtte fra Enova. Du får også 5000 kroner i støtte fra Enova til kartleggingen, uavhengig av tiltak som gjennomføres, om du benytter en godkjent energirådgiver. Våre byggmestre står klare til gi deg den rådgivningen du måtte trenge.

Mesterbrev

Våre byggmestre, som alle besitter mesterbrev, er også klare til å gjennomføre de nødvendige tiltakene for deg. Uansett om det innebærer isolering, bytte av vinduer, oppgradering av oppvarmingssystemer eller andre energieffektive forbedringer, har vi ekspertisen og erfaringen som skal til for å levere resultater av høyeste kvalitet.

Ta kontakt med din nærmeste forhandler i dag for å komme i gang!

Les også: