Hopp til hovedinnhold
Mesterhus Form 1.0

Hvordan bygge hus med Mesterhus - Prosessen trinn for trinn

Mesterhus har i over 50 år realisert tusenvis av drømmehus til fornøyde kunder landet rundt. Våre dyktige forhandlere sørger for å ivareta dine ønsker, behov, ideer og budsjett, slik at boligprosessen blir så smidig som mulig, og at drømmehuset blir som avtalt.

Bygge hus? Her er byggeprosessen trinn for trinn med Mesterhus

1. Møte med Mesterhus-forhandleren

Vårt mål i Mesterhus er at du skal ha en trygg og forutsigbar prosess fra idé til nøkkelferdig bolig. Det er viktig å ha en partner som gir deg trygghet og løsninger tilpasset dine behov. Å diskutere ønsker, behov, ideer og budsjett med en ekspert, vil forme drømmehjemmet ditt.

Møte med Mesterhus-forhandler

2. Dra på tomtebefaring

Dersom du allerede har en tomt, er en grundig tomtebefaring avgjørende for å sikre at drømmehuset blir perfekt tilpasset tomten. Det er viktig å kunne visualisere huset på tomten og få en mer realistisk forståelse av proporsjonene. Å forestille seg hvordan utsikten vil være fra vinduer og eventuell balkong er også veldig viktig.

3. Tegninger og tilbud

I neste møte med forhandler, tar man en gjennomgang av tegninger, priskalkyler og leveranse. I Mesterhus gjør vi vårt ytterste for at du skal bli fornøyd med ditt hus og planløsningen. Vi skreddersyr huset slik at det passer best for deg og dine behov.

4. Kontraktsmøte

Her vil vi nøye gjennomgå tegninger, detaljer, priser, kontrakt og leveringsbeskrivelse. Du får en skriftlig kontrakt utarbeidet i samarbeid med Forbrukerrådet. Etter at du har inngått kontrakt med Mesterhus, fyller vi ut alle skjemaene i byggesøknaden og sender dette til kommunen.

Kontraktsmøte

5. Arbeidstegninger lages

Før noe i det hele tatt kan bygges, må det utarbeides arbeidstegninger, tekniske beregninger, detaljer og materiallister. Dette er en oppgave forhandleren din tar ansvar for, enten selv eller ved hjelp av et arkitektkontor.

6. Oppstartsmøte

Når byggesøknaden er godkjent og byggingen skal i gang, er det vanlig med et oppstartsmøte. Her vil forhandleren gjennomgå en sjekkliste med punkter for å forsikre seg om at dere er enige om hva som er avtalt. På dette tidspunktet i prosessen vil du også få møte byggelederen eller din kontaktperson under hele byggeprosessen. Finansieringen skal nå være avklart.

7. Sikkerhet og garanti

Fire uker før oppstart, må dere ha levert sikkerhet for betaling fra bank eller annen kredittinstitusjon. Forhandleren på sin side, skal sørge for en bankgaranti for oppfyllelse av sine forpliktelser.

8. Grunnmuren bygges

En solid grunnmur er grunnlaget for et problemfritt hus. Den må kontrolleres grundig før vi går i gang med å bygge huset.

9. Råbygget reises

Nå er byggeprosessen i gang for fullt! På dette tidspunktet begynner du å øyne konturene av det som skal bli ditt nye hus. Er du fingernem og ønsker å gjøre noe selv, anbefaler vi at du kontakter din forhandler for å høre hva du har lov til å gjøre på egenhånd.

Råbygget reises

10. Tid for overtagelse

Før du endelig kan ta i bruk ditt nye drømmehus, gjennomfører vi en formell overtagelsesforretning med skriftlig protokoll, slik at du kan være sikker på at du har fått det du har blitt lovet. Når alt er betalt, overtar du nøklene, og huset er ditt. Velkommen til ditt nye hjem!

Etter overlevering har du en garantiperiode på fem år. Ett år etter innflyttingen foretar vi en garantibefaring i huset, for å forsikre oss om at du er fornøyd, at alt virker som det skal - og at alt ble som avtalt.

Lyst til å snakke med en av våre forhandlere? Fyll ut kontaktskjema her:

Relaterte artikler

Ferdighus av høy kvalitet

Vi i Mesterhus har bygd hus i 50 år, og kan derfor svare deg på alle spørsmålene du måtte ha. Mange lurer blant annet på om vi bare bygger ferdighus? Her forklarer vi litt om hva som ligger i dette begrepet, og hva Mesterhus faktisk gjør.

Boligkjøperne som endret hele nybygg-prosjektet

Signatur 303 – et skreddersydd drømmehus

Nelli og Andrei sin husdrøm ble et kreativt samarbeid med utbygger Mesterhus Fenstad Bygg, som lot seg imponere av parets ideer og skreddersydde løsninger for en kjedet enebolig.

4 tips før du skal bygge hus

4 tips før du skal bygge hus

Eli Karin og Ove har nettopp blitt eiere av FunkyFunkis, og har husbyggingsprosessen friskt i minnet. I den anledning har de fire konkrete tips til deg som ønsker å bygge hus, og hva som var viktigst for dem i prosessen. Se filmen under, eller les videre nedover.