Hopp til hovedinnhold
Nelli og Andrei sin husdrøm ble et kreativt samarbeid med utbygger Mesterhus Fenstad Bygg

Boligkjøperne som endret hele nybygg-prosjektet

Nelli og Andrei sin husdrøm ble et kreativt samarbeid med utbygger Mesterhus Fenstad Bygg, som lot seg imponere av parets ideer og skreddersydde løsninger for en kjedet enebolig.

Da Nelli og Andrei skulle starte husjakten tittet de på litt forskjellige hustyper, men falt alltid tilbake på det første nybygg-prosjektet de fant fra Mesterhus Fenstad Bygg på Romerike.

Prosjektet består av fire eneboliger i rekke (også kalt kjedet enebolig), type Signatur 303. De ligger i barnevennlige og vakre omgivelser på Fjellfoten, cirka fem kilometer fra Årnes sentrum.

Signatur 303 fra Mesterhus

I huset bor Nelli og Andrei med deres sønn og katt.

– Når man snakker om «den følelsen», og du kjenner at det er her vi skal bo…Den fikk vi og den følelsen slapp ikke, forteller Nelli.

I dag stortrives de på det koselige boligfeltet sammen med flere andre unge familier.

Ønsket seg stor stue

– Da vi bestemte oss for å flytte fra leilighet til hus, ønsket vi oss en stor stue. Ofte har mange nybygg små stuer separat fra kjøkkenet, her fant vi akkurat det vi ville ha. Stor stue og høyt under taket.

Stuen i Signatur 303 fra MesterhusSpisestuen i Signatur 303 fra Mesterhus

Nelli og Andrei hadde klare tanker for hva de ønsket når de skulle flytte fra leilighet til hus. De tegnet selv ut mange ideer til hvert enkelt rom før de troppet opp hos Mesterhus Fenstad Bygg. Der møtte de June Andersen, som jobber som salgskonsulent.

Hos Fenstad Bygg fikk de vist frem sine ideer og faglig hjelp til å tegne utløsninger som var mulig å realisere.

Selv om det unge paret i utgangspunktet kjøpte et nybygg-prosjekt, endte de opp med å endre alt av farger, overflater og innredning for å få sitt skreddersydde drømmehus. De endret også fra hvite til sorte vinduer og dører.

Et spennende samarbeid

Det tok fire måneder å få på plass alle tilvalg slik at boligen ble som de ønsket.

– Vi hadde et veldig fint samarbeid. Vi hadde kontakt gjennom hele prosessen og fikk være veldig hands on, siden vi hadde så ulike ønsker fra det som var planlagt i de andre husene. Vi fikk kontrollsjekke at det vi ønsket oss ble som vi tenkte, og være med på å ta avgjørelser, forteller Nelli.

June Andersen forteller om et spennende og hyggelig samarbeid med Nelli og Andrei.

– Vi hadde allerede kommet ganske langt i prosessen før Nelli og Andrei kom på banen. Men siden de var våre første kjøpere til prosjektet som besto av totalt fire eneboliger, fulgte vi deres føringer så godt det lot seg gjøre.

For den største utfordringen var nettopp å gjøre deres ønsker til virkelighet.

– De hadde mange unike og helt spesifikke ønsker. Det var ikke alt jeg var sikker på at vi skulle få til, men desto morsommere er det å se hvor flott resultatet ble, forteller Andersen.

Det var enkelte utfordringer underveis med å finne løsninger og plasseringer. Men å finne riktige materialer og møbler i kvalitetene Nelli og Andrei ønsket seg, skulle vise seg å være en enda større utfordring.

– Et eksempel er marmorveggen vi ønsket oss. Det er et tungt materiale og å finne riktig stein som er tynn nok var vanskelig. Samtidig måtte vi finne ut hvordan vi skulle få den på veggen. Den første platen vi fikk ble ødelagt, så vi endte opp med å bestille en ny, forteller Nelli.

Marmorvegg bak TV'en i stuen til Andrei og Nelli

Kreative forslag endret prosjektet

Opprinnelig var boligene på Årnes tenkt i lysere farger, men Nelli og Andreis idé om å ha et mørkere uttrykk til den moderne arkitekturen falt i smak hos Fenstad Bygg, og hele boligprosjektet endte opp i fargen Funkisbrun.

Det var ikke den eneste ideen som forplantet seg fra et hus til et annet.

– Vi ønsket oss svarte trapper inne i huset, i stedet for hvite. Dette valgte Fenstad Bygg også å endre i de andre boligene. Vi spøkte underveis i prosessen om at vi var deres nye designere, forteller Nelli.

Svart trapp i Signatur 303 fra Mesterhus

Trappetrinnene ble også endret til samme parkett som gulvet. I tillegg endret også paret en vegg mellom soverommet og badet i andre etasje, og laget større stue. Da veggen ble fjernet ble det noen nye utfordringer med plassering av blant annet inspeksjonsluken, men denne ble flyttet inn i walk-in-garderoben.

Fra tegninger til ferdig hus tok hele byggeprosessen ett år.

Avslappende moderne

Huset er 165 kvadratmeter stort med to etasjer. Det har garasje, en terrasse i første etasje, og en mindre balkong og større terrasse i andre etasje.

I første etasje finner vi entreen. Her er det også vaskerom, kontor som også brukes som gjesterom, to boder, et bad og sønnens jungel-soverom. Familien har også planer om å innrede et TV-rom her nede.

Barnerom i Signatur 303 fra Mesterhus

I andre etasje tilbringer familien 90 prosent av tiden sin. Her er det stue, spisestue og kjøkken, samt et hovedsoverom med walk-in-garderobe og bad med badekar.

Badet til Andrei og Nelli

Paret er glad i naturen og det lyse badet har derfor innslag av tre. Her ble det blant annet brukt trefliser.

Badet til Andrei og Nelli

På det sorte badet ønsket paret å gjenskape følelsen du får på et spa, med den behagelige atmosfæren mørkere toner gir. Innredningen ble spesialbestilt fra Italia via Bademiljø. Begge badene er kledd med italienske fliser fra Fagflis.

Kjøkkenet i Signatur 303 fra Mesterhus

På kjøkkenet er takhøyden fire meter, noe som ga utfordringer da det skulle installeres en komfyrvakt, men Fenstad Bygg fant en løsning. Kjøkkenet er levert av Sigdal.

Kjøkkenet i Signatur 303 fra Mesterhus

Nelli liker det minimalistiske med rene overflater og hver detalj i huset er nøye plukket ut. Ingen pyntegjenstander flytter inn uten at det er gjennomtenkt.

Trehuset er minimalistisk og moderne i stilen med store vindusflater fra gulv til tak. Plasseringen av huset gjør at familien har sol fra morgen til kveld. Dette gir rikelig med dagslys, noe som passer godt til familiens kjærlighet til svart.

– Vi ble inspirert av forskjellige YouTube-kanaler og TV-programmer om interiør og husbygging. Der lærte vi at svart og mørke farger ikke er skummelt. Organiserer man lyskilder riktig, blir svart både koselig og avslappende, forteller Nelli.
Kjøkkenet hos Andrei og Nelli

Nellis tre beste tips til deg som skal bygge hus

1. Se etter inspirasjon i alle kanaler: fra TV-programmer og YouTube til Pinterest og Instagram.

2. Vær forberedt på å møte noen utfordringer, ikke alt går som planlagt.

3. Smør deg med tålmodighet. Det er mange prosesser man skal igjennom for å skape drømmeboligen.

– Å finne inspirasjon på internett og sosiale medier er spennende og gøy for dem som ønsker å bygge hus. Utfordringen for oss som utbygger, er jo at ikke alt man ser på Pinterest lar seg gjennomføre i virkeligheten. Men vi strekker oss langt og får til det meste, legger June Andersen til.

Hvorfor bygge nytt?

Å bygge nytt kan være lønnsomt og et ferdighus kan for mange være selve nøkkelen til å komme seg inn på eneboligmarkedet.

Andre fordeler:

Du betaler kun dokumentavgift av tomteverdien og fast pris for et nøkkelferdig hus.

Meget energieffektive Tek17 hus som gir betraktelig billigere strømutgifter!

En ny bolig har ikke behov for oppussing i nærmeste fremtid, slik at du kan bruke fritiden på noe annet enn oppussing. Tid = Penger.

Lave driftskostnader; alt er nytt og boligen vil være «selvgående» i mange år fremover.

Strenge krav til inneklima og energiforbruk gir optimale luft-, varme- og klimaforhold i boligen. Høy teknisk standard.

Lovfestet garanti i hele 5 år etter overtakelsen.

Fenstad Bygg AS har fortsatt flere ledige tomter på dette flotte feltet, se prosjekt-annonsen her.

Kontakt oss

Hva gjelder henvendelsen?

Din kontaktinformasjon

Hvor vil du bygge?

Hva kan vi hjelpe med?

Relaterte artikler

4 tips før du skal bygge hus

4 tips før du skal bygge hus

Eli Karin og Ove har nettopp blitt eiere av FunkyFunkis, og har husbyggingsprosessen friskt i minnet. I den anledning har de fire konkrete tips til deg som ønsker å bygge hus, og hva som var viktigst for dem i prosessen. Se filmen under, eller les videre nedover.

Ferdighus av høy kvalitet

Vi i Mesterhus har bygd hus i 50 år, og kan derfor svare deg på alle spørsmålene du måtte ha. Mange lurer blant annet på om vi bare bygger ferdighus? Her forklarer vi litt om hva som ligger i dette begrepet, og hva Mesterhus faktisk gjør.