Hopp til hovedinnhold
Det går an å bygge helt nytt hus på en økonomisk måte!

Det går an å bygge helt nytt hus på en økonomisk måte!

Kari og Svein flyttet inn i nybygget hus for noen få år siden. På Østlandet omtrent 2 mil nord for Kongsberg har paret bygget drømmehuset. Det burde flere gjøre, sier de, til tross for at de begge fortsatt er under 30 år.

– Jeg regnet mye fram og tilbake på det å leie, kjøpe brukt bolig som man kanskje må pusse opp eller gjøre kostbare endringer på for å få slik en vil, og det å kjøpe nytt. Valget ble faktisk enkelt selv med en helt ordinær inntekt, og selvsagt ble det enda enklere når Svein også ble med på prosjektet, sier Kari.

– Investering i bolig er ofte en god investering. I stedet for å leie syntes vi det var betryggende å satse litt og bygge et hus for fremtiden, sier Svein.

Det unge paret valgte Kvalheim-hus

Det unge paret valgte et Kvalheim-hus, som er fra en serie med hus som er effektivt bygd, men med alle funksjoner en familie trenger. Med noen mindre endringer ble det akkurat slik de ønsket det. For selv med et såkalt ferdighus er det rom for å gjøre tilpasninger hos Mesterhus.

Kvalheim-huset

– Vi har bygget på et lite inngangsparti og i andre etasje ble det laget en ark for å få større loftstue. I tillegg har vi gjort noen mindre tilpasninger på kjøkkenet, sier Kari.

Vi blir boende her!

– Noe av det beste med huset var at vi bare behøvde å gjøre i stand første etasje og bo her de første årene.

Da kunne vi spare enda litt mer penger før vi satte i gang med andre etasje med to soverom, en tv-stue og et bad som vi skal gjøre i stand nå snart, sier Svein.

Paret planlegger å bli boende i huset, og er også svært fornøyd med husets beliggenhet, tomten og nærområdet.

– For oss var det et riktig og godt valg å kjøpe nytt, og vi ser at det var fornuftig økonomisk. Det blir selvsagt hva man gjør det til selv, for det er jo ikke vanskelig å gjøre det dyrt, men vi har funnet vår middelvei, sier Kari.

– Et annet moment er at alt av rør og elektrisk er helt nytt og det gjør at jeg sover godt om natten.

Det var betryggende å satse litt og bygge et hus for fremtiden!
Står på kjøkkenet
Stuen

Relaterte artikler

Hva koster det å bygge hus?

Spørsmålene er mange når du skal bygge hus: Hvor mye kommer drømmehuset til å koste totalt? Har vi råd til de løsningene vi ønsker? Hva vil banken si? Og hvorfor står det ikke bare en ferdig pris på nettsiden?

Har du tenkt på utleiedel?

Det finnes mange fordeler, både økonomiske og praktiske, med å ha egen utleiedel eller hybel i huset. Det som er avgjørende for mange er kanskje at det kan være med på å finansiere drømmehuset.

4 tips før du skal bygge hus

4 tips før du skal bygge hus

Eli Karin og Ove har nettopp blitt eiere av FunkyFunkis, og har husbyggingsprosessen friskt i minnet. I den anledning har de fire konkrete tips til deg som ønsker å bygge hus, og hva som var viktigst for dem i prosessen. Se filmen under, eller les videre nedover.