Hopp til hovedinnhold
Hos Mesterhus får du eksperthjelp til å redusere energiforbruket i hjemmet ditt.  Mesterhus sine energirådgivere gir deg veiledning for å spare penger, enten du allerede har en bolig eller planlegger å bygge nytt. Lær mer om fordelene her!

Spar penger, strøm og miljøet med en energirådgiver

Hos Mesterhus får du eksperthjelp til å redusere energiforbruket i hjemmet ditt. Mesterhus sine energirådgivere gir deg veiledning for å spare penger, enten du allerede har en bolig eller planlegger å bygge nytt. Lær mer om fordelene her!
Teknisk sjef i Mesterhus, Martin Strand

Teknisk sjef i Mesterhus forteller om energirådgivning

En grønnere fremtid krever strengere krav

Realiteten er både utfordrende og nødvendig å erkjenne: innen 2033 forventes det at alle eksisterende boliger i Norge skal ha minimum energimerke D. Mange hus i Norge har i dag energimerke G – den dårligste karakteren på skalaen. Har ditt hus et energimerke lavt på skalaen betyr det at du har et stort potensial for å spare penger!

Les også: Ane og Morten rehabiliterer familieboligen

Energirådgivere fra Mesterhus – eksperter på energieffektivitet

Nesten alle byggmestere i Mesterhus har en energirådgiver som har fått grundig opplæring i hvordan redusere energiforbruket. Får du hjelp av en energirådgiver fra Mesterhus, kan du være sikker på at din bolig oppfyller de høyeste standardene for energieffektivitet.

Se hvor mye du kan spare i strømutgifter med vår strømkalkulator

Lars-Erik Zakariassen

«Mesterhus sine energirådgivere vil veilede deg gjennom hele prosessen, fra en grundig analyse av ditt nåværende energiforbruk, til å utarbeide skreddersydde løsninger som passer dine behov og økonomiske rammer.»

– Lars-Erik Zakariassen, daglig leder i Byggmester Jan Erik Zakariassen AS.

Støtte fra Enova ved godkjent energirådgiver

For å få støtte fra Enova til energibesparende tiltak må du ha benyttet deg av en godkjent energirådgiver. Beløpet du får i støtte avhenger av hvilke tiltak som blir gjennomført, prosjektets størrelse, kostnader og hvor mye energi som blir spart.

Ved oppgradering av bygningskroppen på huset ditt kan du motta støtte på opptil 150 000 kroner. Se andre tiltak som kan gi støtte fra Enova

Du får også 5000 kroner i støtte fra Enova til kartleggingen, uavhengig av tiltak som gjennomføres, om du benytter en godkjent energirådgiver.

Jørgen Binde

«Mange av våre kunder kontakter oss etter at de allerede har gjort noen oppgraderinger i hjemmet sitt. Vi ser ofte at hvis de hadde valgt vinduer med litt lavere U-verdi, kunne de ha forbedret energiregnskapet og fått 100 000 kroner i tilskudd fra Enova. Ved å investere bare 15 000 kroner ekstra i vinduer, kunne de altså spart 85 000 kroner. Derfor anbefaler vi alltid å snakke med en energirådgiver først.»

- Jørgen Binde, energirådgiver og leder i Byggmester Binde AS.

Slik kommer du i gang med energirådgivning

Når du ønsker å dra nytte av energirådgivning, er prosessen enkel hos Mesterhus. Du kan sjekke registeret på Enovas nettside for å finne en godkjent energirådgiver som dekker ditt område. Deretter tar du kontakt med energirådgiveren for å avtale en befaring og kartlegging av din bolig.

Bygge nytt? Snakk med en energirådgiver

Mesterhus sine energirådgivere vil ta hensyn til dine ønsker og behov, samtidig som de sørger for at din nye bolig blir energieffektiv og miljøvennlig. Energirådgiverne vil veilede deg gjennom valg av materialer, isolasjon og energisystemer som kan redusere energiforbruket ditt. Sammen finner vi den perfekte balansen mellom økonomi, bærekraft og estetikk.

Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt!

Hele 90 % av våre byggmestere har egne energirådgivere. Du kan være trygg på å få den hjelpen du trenger uansett hvilket boligprosjekt du har. Kontakt en Mesterhus-forhandler for å høre mer om dine muligheter for å spare penger, strøm og miljøet. Mesterhus ser frem til å høre fra deg!