Hopp til hovedinnhold
Fra traust 70-tallshus til akritekttegnet funkishus. Foto: Lene Fossdal

Fra traust 70-tallshus til arkitekttegnet funkishus

Da det unge paret i 20-årene overtok det trauste 70-tallshuset utenfor Bergen, ville de totalrenovere det og gjøre det om til et moderne funkishus.

Da det unge paret i 20-årene overtok 70-tallshuset på Hanøy på Askøy utenfor Bergen ønsket de umiddelbart å starte prosessen med å totalrenovere huset. De tok kontakt med et arkitektkontor, og fikk tegnet om huset. Paret kjente godt til Mesterhus og arbeidet de leverer, og ønsket derfor å bruke Mesterhusbedriften Sandøy Byggservice AS, til å utføre det omfattende renoveringsarbeidet.

Sandøy Byggservice AS startet på rivearbeidene i september og ferdigstillte boligen før jul samme år. Huset hadde opprinnelig to etasjer og flatt tak i andre etasje. Renoveringsarbeidet startet med å renovere gulvkonstruksjonen og reise nye yttervegger i andre etasje. I tillegg ble det bygget nytt tak, som ble forlenget ut over en støpt terrasse på nordsiden av huset.

Tilbygget som ble oppført dannet blant annet en ny lys og lekker entré. Dette tilbygget ble sammenføyd med et gammelt anneks som de også bygget om takkonstruksjonen på.

Har du lyst til å vite mer om hva vi kan gjøre med ditt hus? Du kan lese mer her, eller

KONTAKT FORHANDLER HER

Tilbygget

Tilbygget som ble oppført dannet blant annet en ny og lekker entré. I dag er trappen et viktig møbel i huset, det er jo ofte noe av det første man ser når man kommer inn i et hus.

Huset fikk også komplett nytt balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner og nye innervegger i hele huset før alle rom ble innredet.

Fikk mer jobb videre

- I år har vi også vært tilbake og bygget garasje i samme stil som huset med en bod oppå og i bakkant, forteller daglig leder av Sandøy Byggservice, Erlend Sandøy. I dag er huset ikke til å kjenne igjen etter forvandlingen fra en eldre bolig til et arkitekttegnet funkishus.

-Vi har også i ettertid satt inn vinduer rundt takoverbygget over terrassen slik at dette ble en slags vinterhage, fortsetter Sandøy.

Dersom du går med planer om å bygge på eller bygge om, les mer her.

Spisestue

Huset fikk en lys og åpen stue/kjøkkenløsning etter forvandlingen.

Badet

Paret fikk et utrolig fresht bad, dette er jo nesten som å være på fem stjerners hotell, hver dag!

Uteplass

Store vinduer og delvis tak over uteområdet gir praktisk og flott uteområde.

Soverom

Huset fikk et stilig hovedsoverom med moderne løsninger, blant annet med skuffer midt i rommet, som også fungerer som sengegavl.

Før-bilde av 70-tallsbolig

Det tradisjonelle 70-talls-huset er ikke til å kjenne igjen!

Dette var huset før den omfattende renoveringen. Et ganske "vanlig" 70-tallshus på to etasjer. For en forandring!

Relaterte artikler

Hva koster det å bygge hus?

Spørsmålene er mange når du skal bygge hus: Hvor mye kommer drømmehuset til å koste totalt? Har vi råd til de løsningene vi ønsker? Hva vil banken si? Og hvorfor står det ikke bare en ferdig pris på nettsiden?

Har du tenkt på utleiedel?

Det finnes mange fordeler, både økonomiske og praktiske, med å ha egen utleiedel eller hybel i huset. Det som er avgjørende for mange er kanskje at det kan være med på å finansiere drømmehuset.

4 tips før du skal bygge hus

4 tips før du skal bygge hus

Eli Karin og Ove har nettopp blitt eiere av FunkyFunkis, og har husbyggingsprosessen friskt i minnet. I den anledning har de fire konkrete tips til deg som ønsker å bygge hus, og hva som var viktigst for dem i prosessen. Se filmen under, eller les videre nedover.