Hopp til hovedinnhold
Familieboligen i Søndre Egge skal rehabiliteres

Ane og Morten skal rehabilitere familieboligen

Familien på fire skal flytte til Søndre Egge der de tar over huset til foreldrene til Ane. Fra energiklasse F til B, støttet av Enova, forbedrer de luftkvalitet, reduserer radon og sikrer optimal varme. Bli med på deres reise mot et fornyet hjem.

Fra energiklasse F til B

Ane og Morten ønsker først og fremst å gjøre noe med luftkvaliteten, men de har også oppdaget høye radonmålinger. Samtidig ønsker de å minimere varmetapet gjennom vinduene, med fokus på å bevare og optimalisere husets varme.

- Vi ønsker jo å energieffektivisere boligen. Men hvor energieffektiv den skal være, har blitt til underveis i prosessen, forteller Morten.
Ane og Morten rehabiliterer familieboligen

Se del 1 av rehabiliteringsprosjektet

Får støtte fra Enova

Ane og Morten har aktivt søkt støtte fra Enova for boligoppgradering. Med mål om maksimal støtte har de sikret 125.000 kr for bygningsmessig oppgradering og ytterligere 10.000 kr for balansert ventilasjon. Bidraget fra Enova gir dem økonomisk støtte til å realisere sine ambisiøse oppgraderingsplaner.

Les også: Spar penger, strøm og miljøet med en energirådgiver

Etter oppgraderingen vil familien nyte et forbedret inneklima og perfekt luft. Huset blir bedre isolert mot veistøy, og vedlikeholdet av kledning og vinduer vil være minimalt i mange år. Men plenen må fremdeles klippes!

Grønn Start: For en bedre og mer verdifull bolig

Grønn Start er en tjeneste fra Mesterhus som hjelper deg med å ta smarte valg for oppgradering av hjemmet ditt, både når du skal rehabilitere eller utvide boligen din. Våre erfarne energirådgivere gir deg verdifulle råd om gode tiltak for akkurat din bolig. Få en god start på prosjektet: Lær mer om Grønn Start og hvordan du kommer i gang!