Hopp til hovedinnhold
Familieboligen i Søndre Egge skal rehabiliteres

Ane og Morten skal rehabilitere familieboligen

Familien på fire skal flytte til Søndre Egge der de tar over huset til foreldrene til Ane. Fra energiklasse F til B, støttet av Enova, forbedrer de luftkvalitet, reduserer radon og sikrer optimal varme. Bli med på deres reise mot et fornyet hjem.

Fra energiklasse F til B

Ane og Morten ønsker først og fremst å gjøre noe med luftkvaliteten, men de har også oppdaget høye radonmålinger. Samtidig ønsker de å minimere varmetapet gjennom vinduene, med fokus på å bevare og optimalisere husets varme.

- Vi ønsker jo å energieffektivisere boligen. Men hvor energieffektiv den skal være, har blitt til underveis i prosessen, forteller Morten.
Ane og Morten rehabiliterer familieboligen

Se del 1 av rehabiliteringsprosjektet

Får støtte fra Enova

Ane og Morten har aktivt søkt støtte fra Enova for boligoppgradering. Med mål om maksimal støtte har de sikret 125.000 kr for bygningsmessig oppgradering og ytterligere 10.000 kr for balansert ventilasjon. Bidraget fra Enova gir dem økonomisk støtte til å realisere sine ambisiøse oppgraderingsplaner.

Les også: Spar penger, strøm og miljøet med en energirådgiver

Etter oppgraderingen vil familien nyte et forbedret inneklima og perfekt luft. Huset blir bedre isolert mot veistøy, og vedlikeholdet av kledning og vinduer vil være minimalt i mange år. Men plenen må fremdeles klippes!

Energirådgivning fra Mesterhus

Nesten alle byggmestere i Mesterhus har en energirådgiver som har fått grundig opplæring i hvordan redusere energiforbruket. Får du hjelp av en energirådgiver fra Mesterhus, kan du være sikker på at din bolig oppfyller de høyeste standardene for energieffektivitet.