Hopp til hovedinnhold

Halvveis i rehabiliteringsprosjektet i Steinkjer

Ane og Morten, sammen med sine to barn, har tatt over huset til Ane sine foreldre. Med støtte fra Enova, har de satt i gang en omfattende oppgradering av huset, som tidligere hadde en energiklasse F, til en mer energieffektiv klasse B. Her får du en oversikt over hva de har oppnådd så langt.

Tetting og isolering

Husets bygningskropp har blitt grundig tettet. Taket er etterisolert og rettet opp, mens grunnmuren og veggene har fått ekstra isolasjon. I tillegg er det montert en vindsperre, som sørger for at huset nå fremstår som tett og godt isolert.

Nye vinduer og kledning

De nye vinduene er nøye posisjonert i vegglivet for å sikre optimal funksjon og utseende. Neste trinn i prosessen er å få på plass kledningen, som vil gi huset et ferdigstilt og estetisk tiltalende utseende.

En snekker som monterer vinduer

Totalrenovering av vaskerommet

Vaskerommet har gjennomgått en totalrenovering. Alt er revet, området er tørket ut, og et nytt gulv er støpt. For å redusere radonnivåene, er det etablert en radonbrønn. Dette sikrer at luftkvaliteten i huset holdes på et sunt nivå.

Se hvordan huset ser ut nå

Krav til dokumentasjon

Dagens byggebransje stiller høye krav til dokumentasjon, og dette gjelder også ved rehabilitering av eldre boliger. Det er avgjørende å forstå byggets fysiske reaksjoner på isolering for å unngå feil, og derfor er det viktig å bruke en profesjonell byggmester.

Prosjektledelse og energirådgivning

Prosjektet startet med engasjering av en energirådgiver. Når byggmesteren begynte arbeidet, ble det holdt en gjennomgang på kontoret med alle involverte parter. Prosjektlederen, som hadde kalkulert jobben, overleverte prosjektet til teamet som skulle utføre arbeidet. De ansvarlige fulgte sjekklister og dokumenterte arbeidet med bilder underveis for å sikre god dokumentasjon.

Gjennom systematisk arbeid og grundig dokumentasjon sikrer Ane og Morten at hjemmet deres blir mer energieffektivt og miljøvennlig. De skaper et sunnere og varmere hjem for familien, samtidig som de oppfyller moderne byggekriterier og standarder.

Er du usikker på hvor du skal begynne? Da er Grønn Start noe for deg

Grønn Start er en tjeneste fra Mesterhus som hjelper deg med å ta smarte valg for oppgradering av hjemmet ditt, både når du skal rehabilitere eller utvide boligen din. Våre erfarne energirådgivere gir deg verdifulle råd om gode tiltak for akkurat din bolig. Få en god start på prosjektet: Lær mer om Grønn Start og hvordan du kommer i gang!

Les også:

Familieboligen i Søndre Egge skal rehabiliteres

Ane og Morten skal rehabilitere familieboligen

Familien på fire skal flytte til Søndre Egge der de tar over huset til foreldrene til Ane. Fra energiklasse F til B, støttet av Enova, forbedrer de luftkvalitet, reduserer radon og sikrer optimal varme. Bli med på deres reise mot et fornyet hjem.

Mesterhus skal hjelpe hele Norge med å spare penger, strøm og miljøet! Med en energirådgiver fra Mesterhus får du den nyeste ekspertisen, mulighet for økonomisk støtte fra Enova og skreddersydde løsninger for din bolig.

Spar penger, strøm og miljøet med en energirådgiver

Hos Mesterhus får du eksperthjelp til å redusere energiforbruket i hjemmet ditt. Mesterhus sine energirådgivere gir deg veiledning for å spare penger, enten du allerede har en bolig eller planlegger å bygge nytt. Lær mer om fordelene her!

Kontakt oss

Hva gjelder henvendelsen?

Din kontaktinformasjon

Hvor vil du bygge?

Hva kan vi hjelpe med?

Relaterte artikler

Eneboligen Form 3.0 fra Mesterhus

Se våre moderne hus med innovasjon og stil i fokus

Mesterhus, etablert i 1970, har gjennom de siste tiårene befestet sin posisjon som en av Norges største og mest pålitelige boligbyggere. Vår suksess er bygget på en solid grunnmur av godt håndverk, tett kundeoppfølging, og evnen til å tilby markedstilpassede og skreddersydde boliger, inkludert moderne hus som kombinerer estetikk med funksjonalitet.

Skreddersydd bolig på Vigrestad

Mesterhus-forhandler SI Bygg hadde gleden av å bygge en skreddersydd bolig for Anna Stavnheim. Fra det øyeblikket hun kom inn på deres kontor, var det tydelig at hun hadde klare ønsker og behov for sin nye bolig. Spesielt viktig for Anna var det å få en garasje med plass til traktoren sin.

Ane og Mortens rehabiliteringsprosjekt: En suksess

Endelig er rehabiliteringsprosjektet til Ane og Morten ferdig. Nå kan familien på fire flytte inn og nyte hverdagen i sitt renoverte hjem. Etter en omfattende oppgradering har huset blitt både tryggere og mer komfortabelt å bo i.

Ti grunner til å velge Mesterhus som husleverandør

Ti grunner til å velge Mesterhus som husleverandør

Mesterhus-forhandlerne er mer enn bare boligselgere; de er dine rådgivere og støttespillere. Vårt mål er at alle som velger Mesterhus skal føle seg trygge – både før, under og etter byggeprosessen. Derfor sier vi alltid: Mesterhus – det blir som avtalt. Men hva mer får du ut av samarbeidet med Mesterhus? Her er svaret!