Hopp til hovedinnhold
1 / 0

Meget prisgunstig prosjektert enebolig på tomt 16, alt på en flate, mulig Husbankfinansiering, 3 soverom

Kalstadheia 16, 4990 Søndeled
Pris fra
3 760 000 kr

Soverom

3

Eieform

Eier (Selveier)

Boligtype

Enebolig

Gårdsnr.

53

Bruksnr.

87
Agnar Jordåen
Daglig leder salgskontor nybygg - Boligkonsulent
Prosjektet bygges av

Beskrivelse


 
Lav månedssats ved mulighet for Husbankfinansiering fra kr 8.841,- pr mnd ved Husbankfinansiering innenfor 85% grunnlån.**
 

Lindås - alt på et plan
Lindås er en mindre enebolig som tilbyr alt du trenger på ett plan. Med fokus på funksjonalitet og bekvemmelighet, er dette huset designet for å imøtekomme moderne behov.

Lindås er en kompakt enebolig, og har rikelig med plass til å leve komfortabelt. Boligen har tre soverom, noe som gjør den ideell for både mindre familier og par som ønsker ekstra plass. En av de attraktive egenskapene til Lindås er det overbygde inngangspartiet. Dette inngangspartiet fungerer som en forlengelse av taket og gir beskyttelse mot vær og vind. Herfra er det egen inngang direkte til vaskerommet, praktisk om barna er ekstra skitten etter utelek, om hunden er våt etter tur eller du kommer hjem fra en tur i skog og mark og både sko og klær trenger en vask.

Huset har også en praktisk sportsbod som er smart plassert ved utgangsdøren. Dette gir deg enkel tilgang til sportsutstyr og andre gjenstander uten å måtte dra dem gjennom hele huset. En annen fordel med Lindås er pulttaket som gir ekstra takhøyde i stuen og oppholdsrommet. Dette skaper en luftig og romslig atmosfære, samtidig som det slipper inn rikelig med naturlig lys gjennom de mange vindusflatene. Den åpne planløsningen mot kjøkkenet gir en følelse av sammenheng, samtidig som kjøkkenet er delvis avskjermet. Fra kjøkkenet har du også tilgang til vaskerommet.

Lindås er tegnet av Mestergruppen Arkitekter. Med alt på ett plan, overbygd inngangsparti, pulttak for ekstra takhøyde og smart plasserte funksjoner, er Lindås en ideell bolig for de som søker komfort og funksjonalitet.

Innhold: Vindfang med overbygd inngangsparti, utvendig sportsbod, gang, hovedbad, 3 soverom, stue/kjøkken og eget vaskerom /bod ifra kjøkkensiden.
Boligstandard:
Boligen Lindås leveres nøkkelferdig med:

  • Kjøkken og baderomsinnredning til en verdi av 110 000,- inkl. mva.
  • Hovedbad leveres med flislagt gulv og vegger. Sekundært våtrom leveres med flis på gulv og våtromsplater på vegg.
  • Standard baderomsinnredning er inkludert.
  • Komplett rørleggerpakke og elektrikerpakke. Belysningsløsning iht. egen beskrivelse.
  • Ferdige innvendige flater. Standard parkett/laminat i alle ordinære rom. Vegger og tak sparklet og malt.
  • Pipe m/vedovn.
  • Balansert ventilasjonsanlegg
  • Yttervegg: fabrikkgrunnet, dobbeltfalset kledning, liggende eller stående.
  • Uteområde: Tomten planeres. Gruset oppstillingsplass samt 1 m. rundt husets yttervegger.

Ta kontakt med boligselger for komplett leveransebeskrivelse.
**Mulighet for husbankfinansiering
Boligen er tilrettelagt for Husbankfinansiering, som innebærer lav lånerente og mulighet for avdragsfrihet inntil 8 år. Du har også mulighet til å binde renten i 3, 5, 10 eller 20 år.
Boligene skal tilfredsstille krav til Husbankens miljø -og/eller tilgjengelighetskrav. Dette kan man lese mer om her: https://husbanken.no/person/lan-fra-husbanken/miljokvaliteter/
Prosjektet vil søke husbankfinansiering ved byggestart. Normalt vil da 85% av kjøpesum være husbankfinansiert til gunstig rente, pt. 4,19% fra januar 2024.
 
For denne boligen har vi lagt til grunn følgende for lånekostnad per måned:
• Kjøpesum inkl.. omkostninger: kr 3 810 000,-
• 85% finansiering i husbanken over 30 år (Lånesum 3.238.500,-)
• 15% forutsatt som egenkapital: (kr 571 500,-)
• 4,19% lånerente i Husbanken (januar 2024)
• Avdragsfrihet første 8 år.
• 22% inkludert rentefradrag
Månedlig kostnad år 1-8 kr 8 841,- etter rentefradrag.
Månedlig kostnad år 9-30 kr 16 364,- til 18 727,- etter rentefradrag.
Månedlig kostnad uten avdragsfrihet år 0-30 kr 13 372,- til 15 762,- etter rentefradrag.
Les mer om husbankens renter her : https://husbanken.no/rente/
 
Prisene forutsetter gjeldende huspris, tomtepris oppgitt til kr 250.000,- + omkost. Samt beregnet opparbeidelse av tomt med sum kr 300.000,- inkl mva.
 
Beliggenhet:
Fra tomtefeltet er det kort vei til Søndeled sentrum, som er et hyggelig tettsted mellom fjorden og tidligere E18. Her finnes det butikker, bensinstasjon, kafè, bibliotek, grendehus og idrettsanlegg. Nye Søndeled barneskole, SFO- bygg og kirken ligger også i Søndeled sentrum. Ved selve boligfeltet ligger den nokså nye Fargeskrinet barnehage, som dekker alle alderstrinn. I nærheten av barnehagen er det anlagt en flott kunstgressbane med flomlys.
Tomten - Tomt 16 Kalstadheia
Tomten er på 604 kvm. Tomten er kommunal og selges av Risør Kommune.
Dersom dere ønsker å kjøpe en av tomtene, må dere sende inn en skriftlig forespørsel til Risør kommune på epost, eller i posten til Risør kommune v/enhet for plan- og byggesak, Pb. 158, 4952 Risør. Det er ønskelig at informasjon om finansiering vedlegges henvendelsen.
For tomter som selges av Risør kommune, er det en plikt til å igangsette byggearbeider innen 1. år fra tildelingsdato, med ferdigstillelse innen 3.år. Det er boplikt i Risør kommune som også er gjeldende for Kalstadheia.
 
Øvrig informasjon/Annet:
Omkostninger. 
Det påløper offentlige gebyrer i forbindelse med tinglysning, disse er medberegnet i prospektets totalpris:
6.250 ,- Dokumentavgift 2,5% av råtomtpris.
540,- Tinglysningsgebyr skjøte, elektronisk innsending
200,- Tinglysningsgebyr pant.

Gebyrer (byggesak, påkobling VA, AE) er ikke medregnet og tilkommer.
Det må påregnes omkostninger til forbruk byggestrøm og gebyr for uavhengig kontrollør i byggeprosjektet. Byggpartnere kan bistå med estimering av kostnader.
 
Om Byggpartnere AS og salgskontoret Mesterhus Byggpartnere: Byggpartnere AS er en lokal og allsidig byggmesterbedrift, som driver med det meste innenfor vårt fag. Firma holder til i Longum Park, Arendal og vi har over 60 ansatte. Mesterhus Byggpartnere er vårt eget salgskontor som vil hjelpe deg å realisere ditt boligprosjekt. Å bygge et nytt hjem, skal være en god opplevelse for deg og familien din. Vi tilpasser hver bolig til ditt behov og vi setter funksjon i hovedfokus både innendørs og utendørs.

10 fordeler med å bygge nytt
Vurderer du å bygge hus, men trenger noen argumenter for å overbevise samboeren om at det er en god idé? Vi har samlet de beste grunnene til hvorfor det lønner seg å bygge hus!
 
1. Tilpasset dine behov
2. Ingen oppussing på mange år
3. Bygg for framtiden
4. Lavere oppvarmingsutgifter
5. Oppnå et godt inneklima med balansert ventilasjon
6. Du får et hus som er helt unikt
7. Ingen stressende og fordyrende budrunder
8. Mulighet for utleiedel
9. Ingen har bodd der før deg
10. Mange valgmuligheter
 
Pris gjelder pr måned november 2023. Boligprisen er underlagt SSB indeks frem til måned for byggestart. Tomten er inkludert i prosjektprisen med de betingelser som følger av tomtemeglers tomteprospekt.
 
Beliggenhet
Kalstadheia boligfelt er et platå innerst i Søndeledfjorden i Risør kommune. Her kan du få realisert boligdrømmen din til en pris som er til å leve med. Boligfeltet består av totalt 22 boligtomter, hvorav 85er ledige. Kort gangavstand til flotte turområder, sjøen, samt Søndeled sentrum med alle sine fasiliteter. Tomtefeltet har ingen gjennomgangstrafikk, så her kan man ha en fredelig tilværelse. Det er opparbeidet lekeplass i gata, og det er få minutters gange til idrettsanlegg og stor barnehage ved innkjøringa til Kalstadheia.
Tomtene ligger naturskjønt til med gode solforhold. Flere av tomtene har fin utsikt til fjorden og/ eller ned mot Søndeled sentrum/ Søndeledtunet. Fra tomtefeltet er det kort vei til Søndeled sentrum, som er et hyggelig tettsted mellom fjorden og tidligere E18. Her finnes det butikker, bensinstasjon, kafè, bibliotek, grendehus og idrettsanlegg. Nye Søndeled barneskole, SFO- bygg og kirken ligger også i Søndeled sentrum. Ved selve boligfeltet ligger den nokså nye Fargeskrinet barnehage, som dekker alle alderstrinn. I nærheten av barnehagen er det anlagt en flott kunstgressbane med flomlys. Kalstadheia er et godt utgangspunkt for rekreasjon. Bading og båtliv kan dyrkes i fjorden på nedsiden (sti ned er anlagt). Det er fine fiskemuligheter i sjø og vann.
Risør kommune har snaue 7000 innbyggere, i ferieukene sommerstid flerdobles tallet. Risør er kjent for sin unike trehusbebyggelse, sine festivaler, livskraftige kunst- og kulturaktiviteter og et variert næringsliv.
En av Norges flotteste golfparker ligger mindre enn 25 km unna- Arendal Golfklubbs anlegg ved Nes Verk. Også Kragerø Golfpark på Stabbestad er innenfor rekkevidde. Om vinteren er det muligheter for skigåing i lysløypa i nærområdet. Mer snøsikre skisteder finner man enkort kjøretur unna, både i Vegårshei og Gjerstad kommune. (Kilde: Risør Kommune)
Adkomst
Fra Oslo: Følg E18 sørover mot Kristiansand. Ta av ved Brokelandsheia og følg skilting til Søndeled sentrum, ca 9 km. Ta til venstre ved skilt mot Vormli. Følg denne veien i ca. 500 meter og ta mot venstre opp bakken til Kalstadheia.
Fra Kristiansand: Kjør E18 mot Oslo.Ta av til høyre i rundkjøringen (til Søndeled) etter avkjøring til Risør og tunnelen (Sørlandsporten). Kjør ca 3 km, ta til høyre ved skilt mot Vormli. Følg denne veien i ca. 500 meter og ta mot venstre opp bakken til Kalstadheia.
 
Formuesverdi
Ligningsverdi foreligger ikke.
 
Regulering
Eiendommen ligger i et regulert område. Egen reguleringsplan for Kalstadheia. Boligformål.
 
Boplikt
Det er boplikt på eiendommen.
 
Adresse og matrikkel
Kalstadheia 16, 4990, Søndeled, Gnr. 53 bnr. 87 Risør kommune
 
Annet:
Boligtomtene har offentlig vei. Brøyting er etter avtale med en entreprenør. Bilvei frem til hver enkelt tomtegrense. Boligtomtene er p.t. ikke tilkoblet offentlig vann og avløp, men dette ligger anlagt i veigrøft/tomtegrense, og er klart til tilkobling, se offentlige avgifter. Private stikkledninger må bekostes av kjøper.
Felles: Muligheter for båtplasser ved Jeppestrand etter avtale med grunneier Bjørn Tore Wormli, mot et innskudd/vederlag og årlig leie. Ingen skriftlig avtale foreligger med grunneier.
Felles: Småbåthavn privat med bratt sti og offentlig badebrygge ble laget i 2016 i Kvernvikbukta, ta kontakt med bryggeforening sin leder Terje Alfsen.
Kjøper må inngå en avtale med grunneier/leder direkte, hvis ledig kapasitet
(Kilde: Risør Kommune)
 
Forbehold:
Tegninger og illustrasjoner definerer ikke nøyaktig innhold av selgers leveranse. Det er den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som gjelder. Det er brukt illustrasjonsbilder i annonsen, og avvik vil forekomme. Det tas forbehold om skrivefeil i leveransebeskrivelse og FINN-annonse.