Hopp til hovedinnhold
Signatur 305 på Ørsnes

Enebolig på Ørsnes

Johanne og Eirik fikk hjelp av Mesterhus-forhandler DSN Entreprenør til å bygge drømmehuset sitt, Signatur 305 fra Mesterhus, med tilpasninger etter deres ønsker og behov.

Den flotte eneboligen på Ørsnes i Vågan er et av våre mest solgte eneboliger. Her er det lagt vekt på å slippe inn godt med lys gjennom en rekke vinduer fra gulv og opp. Disse gir samtidig et fantastisk utsyn, enten man står eller sitter i stua. Også bakover har dette huset en fantastisk natur og utsikt, noe som er ivaretatt ved å sette inn et ekstra vindu i rommets bredde.

Eneboligen Signatur 305 fra Mesterhus

Utvendig har man kledd huset med vedlikeholdsfrie plater i kombinasjon med Royal impregnert tre-kledning. Vinduene har aluminiums-bekledning.

Vi spurte eierne, Johanne og Eirik, hvorfor valget falt på Mesterhus og Signatur 305?

- Vi hadde lyst til å bruke en lokal entreprenør som vi har godt kjennskap til, og de forhandler Mesterhus. Grunnen til at vi valgte Signatur 305 var blant annet fordi vi ønsket oss et hus med funkispreg og så ville vi ha oppholdsrom og kjøkken i 2.etasje pga skrå tomt og best mulig utnyttelse av utsikten. Huset hadde dessuten romløsninger som vi var ute etter, som for eksempel 4 soverom, vaskerom i underetasjen og garasje i bygget. Selv om vi kikket på mange andre hustegninger, falt vi alltid tilbake til denne modellen. Vi gjorde ikke så veldig mange endringer i forhold til originalen, litt endring av størrelse på vaskerom, og litt dørplasseringer, og så la vi til noen ekstra vinduer. Sistnevnte er vi veldig glad for at vi gjorde, og vi kunne godt tenkt oss enda flere.

Hvordan var byggeprosessen?

- Vi var heldig som fikk oppstart på våren og dermed fikk tømrerne lite ekstraarbeid med snømåking og kalde dager i den første fasen. Byggeprosessen gikk over all forventning, alt ble levert til tiden, det var veldig få feilleveranser og tømrerne var effektive og flinke. Byggeleder Brynjar Angelsen hadde full oversikt og kontroll til enhver tid. Vi valgte å ta sparkling og maling selv, i tillegg til innredning av store deler av underetasjen. Hele veien var det god kommunikasjon og samarbeid slik at ingen deler ble skadelidende.

Lekkert bad med store mørke fliser på vegg og gulv, og trespiler i taket

Lekkert bad med store mørke fliser på gulv og vegg. Trespilene i taket gir det lille ekstra og en god atmosfære i rommet.

Les om byggeprosessen til Mesterhus her

Hvordan gikk dere fram med tanke på produktvalg?

- Vi hadde en ganske klar formening om hva vi ønsket oss av type kjøkken, gulv, vegger etc. Så var det bare å finne noe som matchet dette til en pris vi kunne leve med. Eirik brukte mye tid på å lete opp gode tilbud på diverse materialer og innredning som vi kjøpte selv. Badet var det vi brukte lengst tid på å avgjøre i forhold til flis og innredning. Ellers falt det meste på plass nærmest av seg selv. Vi fant også idéer på Instagram, som f.eks aluminiumsplatene fra Alutile.

Mørkt kjøkken fra Kvik

Johanne og Eirik er veldig fornøyd med kjøkkenet fra Kvik.

Har dere tre tips til andre som ønsker å bygge hus?

  • Begynn sparing til bolig så tidlig du kan – egenkapitalen kan være det som avgjør hvorvidt du får lån til å bygge deg det du ønsker deg eller ikke!
  • Finn en entreprenør du stoler på, og som har ansvarsbevisste og flinke tømrere!
  • Det er utrolig mange avgjørelser som skal tas, og mange av dem har man ofte ikke forutsetning til å vite eller se den fulle konsekvensen av. Ikke vær redd for å ta avgjørelsene, og ikke bruk for lang tid på dem 

Har dere et yndlingsrom i huset?

- Vi er veldig fornøyd med at vi flyttet kjøkkenet til den andre siden av stuen, slik at stuedelen ble lunere og ikke havnet «midt i trappa». Huset oppleves praktisk slik familiesituasjonen er nå, og vi trives godt i alle rom.

Koselig sofakrok. Gulvet er fra Berry Alloc

Koselig stue med plass til mange. Gulvet er fra Berry Alloc

Stort og praktisk vaskerom fra Epoq

Vi er også veldig fornøyd med vaskerommet. Det er romslig og praktisk.

Hvordan var det å endelig flytte inn?

For Johanne som har flyttet ca 9 ganger siden hun startet studier som 20 åring, var det utrolig godt å endelig vite at dette er en plass vi kan investere i både ute og inne, og ikke minst slippe utvask av nok en leilighet. Det var også skikkelig godt å få en romslig gang til barnevogn og påkledning av barn. Fremover skal vi utvikle uteområdet og ikke minst fullføre et par rom i førsteetasjen som vi lot stå igjen.

De fikk en stor og praktisk gang som de er veldig fornøyd med

Er det noe dere savner?

- Vi kunne godt tenkt oss litt større garasje, og kanskje litt mer bodplass. Ellers er vi kjempefornøyd med huset.

Er dere fornøyd med sluttresultatet?

- Absolutt! Vi er jo ikke helt i mål med alle rom og alt ute, men vi ser fram til å få det fint rundt huset og ha noe å gjøre i de kommende årene også.
Johanne og Eirik med sine to barn
Trapp fra Stepmaster
Badet i Signatur 305 på Ørsnes
Signatur 305 fra Mesterhus