Hopp til hovedinnhold
Bygg et tradisjonelt eller klassisk hus som aldri går av moten

Bygg et tradisjonelt eller klassisk hus som aldri går av moten

Et hus i en mer klassisk eller tradisjonell stil vil aldri gå av moten, og passer inn i de fleste nabolag. For mange er det nettopp et hvitt hus med saltak som er definisjonen på husdrømmen.

Å bygge hus byr på mange ulike valg, hvor noen kanskje er vanskeligere enn andre.

Tidlig i prosessen skal det avgjøres hvilken stil dere ønsker å bygge i. Skal det være et tradisjonelt og klassisk hus? Eller ønsker dere et mer moderne preg? Kanskje dere vil kombinere det? Vi i Mesterhus tilbyr en rekke ulike klassiske og tradisjonelle hus hvor både utformingen, funksjonaliteten og planløsningen står i fokus.

Hva kjennetegner et klassisk hus?

Et klassisk hus kan se veldig forskjellig ut fra nabo til nabo, da man gjerne setter sitt eget preg på det. Men fortsatt har det noen fellestrekk, som gjør huset til et klassisk hus. De klassiske husene er inspirert av den norske byggetradisjonen, som har utviklet seg gjennom hundrevis av år.

Karakteristikkene er saltak, en tradisjonell bordkledning og plassering av vinduer og dører etter det boken kaller for “rett”. De klassiske husene har alltid blitt bygd for å romme kjernefamilien - uansett hvor liten eller stor den er. Huset skal være funksjonelt, og dekke alle behovene som måtte dukke opp i de ulike livsfasene.

Det å kunne etablere et hjem, og ha et hus som barna kan vokse opp i, er viktig for mange, et såkalt livsløpshus.

Kvalheim-huset

De klassiske husene er inspirert av den norske byggetradisjonen, som har utviklet seg gjennom hundrevis av år. Dette er Kvalheim, tegnet av en våre byggmestere.

Et klassisk hus er ikke bare et klassisk hus

Selv om dere har bestemt dere for et klassisk hus, er det fortsatt mange valg igjen som skal tas. Et klassisk hus lages i mange ulike utforminger og løsninger. Er det et stort og herskapelig hus dere ønsker eller kanskje mer tradisjonelt? Kanskje vil dere ha alt på en flate?

Ninni

I dag er Ninni en av våre mest populære hustyper. Det er en bolig med bruksareal på 150 kvm, romantiske detaljer og praktiske løsninger. Selv om det er en hustype mange velger, finnes det knapt to som er like. Om dere har ønske om et ekstra soverom, kombinere to rom, eller øke arealet på badet, kan vi alltid hjelpe dere med det.

I utgangspunktet inneholder huset dette:

  • En stor vinkelstue med plass til flere sosiale soner
  • God plass til oppbevaring i hallen
  • Avskjermet kjøkken med plass til et romslig spisebord
  • Bad i begge etasjer med kombinert vaskerom
  • Loftstue hvor barna kan ha sitt eget område
  • Tre store soverom
  • Rikelig med bodplass

Mesterhus hjelper deg fra start til slutt

Vi i Mesterhus vet at du har mye nytt å tenke på når du skal bygge hus for første gang. Derfor ønsker vi å guide dere trygt gjennom hele prosessen, fra dere tar kontakt første gang til nøklene er overlevert. Vi har bygd kvalitetshus i mange år, og vil dermed bruke vår ekspertise til å forberede, hjelpe og sikre dere.

Byggeprosessen er lang, og inneholder mange ledd som er avhengig av hverandre. Ved å velge Mesterhus når dere skal bygge deres klassiske hus, får du garantert fagfolk på jobben gjennom hele prosessen.

KONTAKT OSS FOR EN UFORPLIKTENDE PRAT I DAG!

Planleggingsmøte

Relaterte artikler

Hva koster det å bygge hus?

Spørsmålene er mange når du skal bygge hus: Hvor mye kommer drømmehuset til å koste totalt? Har vi råd til de løsningene vi ønsker? Hva vil banken si? Og hvorfor står det ikke bare en ferdig pris på nettsiden?

Har du tenkt på utleiedel?

Det finnes mange fordeler, både økonomiske og praktiske, med å ha egen utleiedel eller hybel i huset. Det som er avgjørende for mange er kanskje at det kan være med på å finansiere drømmehuset.

4 tips før du skal bygge hus

4 tips før du skal bygge hus

Eli Karin og Ove har nettopp blitt eiere av FunkyFunkis, og har husbyggingsprosessen friskt i minnet. I den anledning har de fire konkrete tips til deg som ønsker å bygge hus, og hva som var viktigst for dem i prosessen. Se filmen under, eller les videre nedover.