Hopp til hovedinnhold
Moelven: Ledende innen treindustrien med bærekraft som kjerneverdi

Moelven

Moelven er en av Nord-Europas ledende leverandører innen trebaserte bygg- og interiørprodukter. Med en historie som strekker seg tilbake til 1898, har selskapet etablert seg som en pålitelig aktør i treindustrien.
Ledende innen treindustrien med bærekraft som kjerneverdi

Med fokus på innovasjon, kvalitet og bærekraftig praksis har Moelven klart å tilpasse seg endrede markedsbehov og utvikle seg til en moderne, mangfoldig organisasjon. Denne artikkelen vil utforske Moelvens historie, deres produktsortiment og deres engasjement for bærekraftig utvikling.

Historie og opprinnelse:

Moelven ble grunnlagt i Moelv, Norge, i 1898. Opprinnelig var selskapet en sagbrukbedrift, men gjennom årene har det vokst og diversifisert seg betydelig. Moelven har kontinuerlig tilpasset seg endringer i markedet og investert i moderne teknologi for å opprettholde sin posisjon som en ledende aktør i treindustrien. Selskapet har også ekspandert internasjonalt og har etablert seg i flere europeiske land.

Produktsortiment:

Moelven tilbyr et bredt spekter av trebaserte produkter som tilfredsstiller forskjellige behov innen bygg- og interiørsektoren. Deres produktportefølje inkluderer blant annet bygningskomponenter, trelast, paneler, limtre og interiørløsninger. Disse produktene brukes i alt fra boliger og offentlige bygninger til kommersielle prosjekter og infrastruktur.

Selskapet er kjent for sin høye kvalitet og innovative tilnærming til produktdesign. Moelven tilbyr skreddersydde løsninger og jobber tett sammen med kundene for å møte deres spesifikke behov. De investerer kontinuerlig i forskning og utvikling for å utforske nye materialer og produksjonsmetoder som kan forbedre både kvalitet og bærekraft.

Bærekraftig praksis:

Moelven er forpliktet til å være en leder innen bærekraftig utvikling i treindustrien. Selskapet tar aktivt ansvar for å redusere sin miljøpåvirkning og drive virksomheten på en ansvarlig måte. De jobber kontinuerlig med å forbedre energieffektiviteten i produksjonsprosessene, redusere utslipp og minimere avfall gjennom avanserte resirkulerings- og gjenbruksmetoder.

I tillegg til å fokusere på interne bærekraftige praksiser, er Moelven opptatt av å sikre ansvarlig skogforvaltning. De samarbeider tett med skogeiere og andre interessenter for å sikre at skogressursene brukes på en bærekraftig måte.

Kilde: Moelven - Offisiell nettside

Slik fungerer et sagbruk

Fra prosjektering til produksjon og montasje

Relaterte artikler

4 tips før du skal bygge hus

4 tips før du skal bygge hus

Eli Karin og Ove har nettopp blitt eiere av FunkyFunkis, og har husbyggingsprosessen friskt i minnet. I den anledning har de fire konkrete tips til deg som ønsker å bygge hus, og hva som var viktigst for dem i prosessen. Se filmen under, eller les videre nedover.