Hopp til hovedinnhold
Alvdal Skurlag

Alvdal Skurlag

Alvdal Skurlag har etablert seg som en av de fremste aktørene innen trebearbeidingsindustrien i Norge. Selskapets historie er preget av innovasjon, bærekraft og en lidenskap for kvalitet.
Et pionerfirma innen trebearbeiding

Med sin ekspertise innen skurlastproduksjon og en dedikert tilnærming til bærekraftig skogforvaltning, har Alvdal Skurlag klart å posisjonere seg som en pålitelig leverandør av høykvalitets treprodukter. Denne artikkelen vil utforske Alvdal Skurlags historie, deres produktsortiment og deres engasjement for bærekraftig praksis.

Historie og opprinnelse:

Alvdal Skurlag ble etablert i Alvdal kommune i Hedmark i 1962. Selskapet startet som et samvirkeforetak med formål om å utnytte de lokale skogressursene på en bærekraftig måte. Fra begynnelsen av hadde Alvdal Skurlag et sterkt fokus på innovasjon og teknologi. De var blant de første i Norge til å investere i moderne maskiner og utstyr for trebearbeiding, noe som ga dem et konkurransefortrinn.

Produktsortiment:

Alvdal Skurlag har et bredt spekter av produkter som tilfredsstiller forskjellige behov innenfor trebearbeidingsindustrien. Deres hovedprodukt er skurlast, som brukes til byggeformål, trelast og interiør. Skurlasten produseres av nøye utvalgte trestammer fra bærekraftig skogbruk. Alvdal Skurlag er kjent for å levere treprodukter av høy kvalitet, med nøyaktige dimensjoner og lang holdbarhet.

Selskapet tilbyr også et bredt utvalg av høvlet trevirke, paneler og kledning. Disse produktene brukes ofte til møbelproduksjon, interiørdesign og utvendig kledning av bygninger. Alvdal Skurlag har et sterkt fokus på estetikk og tilbyr et variert utvalg av overflatebehandlinger og tresorter for å imøtekomme ulike kundepreferanser.

Bærekraftig praksis:

Alvdal Skurlag er forpliktet til å drive virksomheten sin på en bærekraftig måte. De legger stor vekt på ansvarlig skogforvaltning og har et sterkt samarbeid med lokale skogeiere og myndigheter for å sikre at skogsdriften er i samsvar med høye miljøstandarder. Selskapet er sertifisert etter PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) og FSC (Forest Stewardship Council), som er anerkjente standarder for bærekraftig skogbruk.

Alvdal Skurlag tar også i bruk moderne teknologi og produksjonsmetoder for å minimere avfall

Kilde: Alvdal Skurlag - Offisiell nettside

Alvdal Skurlag tretak

Relaterte artikler

4 tips før du skal bygge hus

4 tips før du skal bygge hus

Eli Karin og Ove har nettopp blitt eiere av FunkyFunkis, og har husbyggingsprosessen friskt i minnet. I den anledning har de fire konkrete tips til deg som ønsker å bygge hus, og hva som var viktigst for dem i prosessen. Se filmen under, eller les videre nedover.