Hopp til hovedinnhold
En liten jente som drar en stol etter seg på gulv fra Pergo

Pergo

Pergo lager enestående vakre og ekstremt slitesterke gulv. Ingen snarveier, ingen kompromisser, bare funksjonell skandinavisk design på sitt beste. Gulv som er enkle å legge, og som er klare for det livet måtte bringe i en travel, kompromissløs hverdag. Der dyrepoter, ungdommer, joggesko og vinsøl er en reell og konstant test av vår holdbarhet – og der skjønnhet kreves.

Uansett om du velger et av Pergos laminat-, parkett- eller vinylgulv garanterer Pergo et gulv som er vannavstøtende, enkelt å legge og vedlikeholde, og slitesterkt nok til å tåle hverdagens utfordringer. Floors for real life - rett og slett.


Oppfinneren av laminatgulv i 1977

For over 40 år siden oppfant Pergo laminatgulvet i den lille bygda Perstorp i Sverige. I dag inneholder sortimentet deres også parkett- og vinylgulv, og et bredt utvalg av matchende tilbehør. Varigheten og slitestyrken er like bra i dag som den gangen.


Pergo er kjent og elsket over hele verden og har blitt synonymt med vakre, tidløse og funksjonelle gulv. Det startet som en idé om gulv som kunne tåle hverdagens utfordringer og se bra ut selv etter mange års bruk. Gulvene er også enkle å legge og vedlikeholde. Noen av selskapets mest populære innovasjoner er TitanX™ for overlegen slitestyrke og ripebestandighet, AquaSafe for vanntett overflate og PerfectFold™ for enkel montering.


Holdbare gulv med livstidsgaranti

Pergos gulv er laget for å vare, så du slipper å kjøpe nytt gulv etter bare noen få år. For det ville være dårlig på alle måter - både for deg og for miljøet. Derfor gir Pergo livstidsgaranti på alle sine gulv og jobber kontinuerlig med å gjøre dem enda mer holdbare.


Pergo jobber mot en fremtid med helt sirkulære gulv og liker ikke å sløse med ressurser. Derfor er kjernen (HDF) i alle Pergos laminatgulv laget av 100 % resirkulert trevirke. Det vil si avfall fra aktiviteter som sagbruk, skogtynning, veirydding osv., trevirke som ellers ville blitt brent eller kastet. Pergo, gjennom morselskapet Unilin, er også den første gulvprodusenten som kan resirkulere gammel HDF til bruk i nye gulv.


Når det gjelder vinylgulv, bruker Pergo 99 % av avfallet i produksjonen og fører det tilbake til produksjonsprosessen. I tillegg har selskapet investert i en ny produksjonslinje som nå kan produsere nye gulv av gamle vinylgulv.

To barn som leker med mel på gulvet fra Pergo


Første svanemerkede gulvet i verden

Allerede i 1995 introduserte Pergo verdens første svanemerkede gulv, nemlig Pergo laminatgulv. I dag er alle Pergos laminat-og parkettgulv svanemerket og PEFC-merket. I tillegg er Pergo den første produsenten som oppnår Bronze C2C Certified Material Health certificate™ for et gulv (Lillehammer laminatgulv) i 2023. Et stort skritt mot sirkulære gulv.


Du kan lese mer om Pergo her

Se Pergos nye brandfilm