Hopp til hovedinnhold
En dame som gjør yoga under takvinduet fra Velux

Velux

Vi ser alle etter det perfekte stedet hvor vi kan slappe av, lade opp og kose oss – eller til og med være produktive. Ofte er det et sted fylt med dagslys og frisk luft.

Historie og opprinnelse

VELUX Group ble grunnlagt i Danmark i 1941 og er i dag et internasjonalt selskap som er til stede i 35 land. VELUX Norge AS har hatt sin salgsvirksomhet her i landet i over 40 år, og holder til oppe i Nydalen, Oslo.

I over 80 år har VELUX Group hjulpet mennesker med å forvandle rom ved hjelp av dagslys og frisk luft gjennom taket. Ved å skape lysere, sunnere og mer bærekraftige steder å bo, arbeide, lære og leke, muliggjør de et bedre hverdagsliv for mennesker rundt om i verden.

En mann som pakker opp en eske ved takvinduet

Våre produkter

VELUX takvinduer kan passe til ethvert tak – flate, skrå, gamle eller nye – og alle kan tilpasses med VELUX gardiner, insektnett, screens og rulleskodder. Du kan til og med øke plassen i hjemmet ditt med en VELUX takaltan eller oppgradere vinduene til fjernbetjening med VELUX ACTIVE med NETATMO for en intelligent smarthusløsning.

VELUX har en lang historie med å forvandle hjem med naturlig lys og frisk luft. Med økende energikostnader er det viktigere enn noen gang å forbedre energieffektiviteten i hjemmene våre. Mye innovasjon og teknologi har blitt brukt på produktene til VELUX opp gjennom årene, så kjøper du et VELUX takvindu fra VEUX Norge, har det en konstruksjon utviklet for nordiske forhold og kommer med 3-lags lavenergiglass.

Bærekraft

VELUX takvinduer er bygget for å vare, men det du kanskje ikke ser er at VELUX takvinduer er en del av en ambisiøs bærekraftstrategi. VELUX planlegger å fange VELUX gruppens historiske karbonavtrykk, sammen med en dramatisk reduksjon av fremtidige utslipp for å bli karbonnøytrale innen 2041.

Med andre ord er det flere grunner til å trekke pusten dypt og se ut av et VELUX takvindu.

Karbonøytralitet

Med deres 2030-bærekraftstrategi har de forpliktet seg til å fange deres historiske CO2-utslipp og nå karbonnøytralitet innen 2041 – 100-årsjubileumet.

Å handle bærekraftig har alltid vært i VELUX’ natur. Det var derfor de i 2020 introduserte et banebrytende nytt engasjement når vi nå går inn i det FN kaller handlingens tiår.

En mann som kaster papp i containeren

Planen er å dramatisk redusere fremtidige karbonutslipp i tråd med vitenskapen, og samtidig fange det historiske karbonavtrykk helt tilbake til VELUX’ grunnleggelse i 1941 ved å beskytte og restaurere skog.

VELUX har derfor startet et 20 års langt partnerskap med WWF (World Wide Fund for Nature) om skog- og naturprosjekter rundt om i verden.

VELUX vil redusere fremtidige karbonutslipp ved å akselerere investeringer i energieffektivitet, skifte til 100 % fornybar elektrisitet, samt vesentlig endre måten de spesifiserer og kjøper materialer til produktene på.

En mann som jobber ved pulten under takvinduet

Innen 2030 vil VELUX være et karbonnøytralt selskap, og karbonutslippet vil være halvert gjennom hele verdikjeden.

Når du kjøper en løsning fra VELUX blir du en del av denne reisen. Du vil også automatisk befinne deg i spissen for en takvindusteknologi som skaper bedre og sunnere hjem.

Ved å for eksempel bruke smarte sensorbaserte løsninger på et takvindu, kan du dra nytte av et selvregulerende inneklima for bærekraftig liv innendørs.

Kort sagt, hvis du kjøper et VELUX takvindu i 2024 og et lignende vindu i 2030, vil 2030-vinduet inneholde 50 % mindre CO2.