Hopp til hovedinnhold
Sparkling av gipsvegger fra BMC

BMC

BMC er leverandør av gipsplater til alle formål, og er en betydelig aktør i det skandinaviske byggevaremarkedet. Selskapets varemerke er høy kvalitet i alle ledd.

Siden oppstarten i 1987 har BMC bygd stein på stein for å etablere seg som en solid og pålitelig leverandør av byggevarer til alle typer prosjekter. Gjennom innovative metoder, ny teknologi og fremtidsrettet strategi har selskapet tatt en ledende posisjon i omstillingen til lavutslippssamfunnet.

Historie og opprinnelse

BMC AS (Building Material Corporation) ble grunnlagt i Danmark i 1987, og to år senere ble datterselskapet BMC Tønsberg etablert. BMC-konsernets primære forretningsområde er produksjon og salg av byggevarer til det skandinaviske markedet.

BMC AS er også en betydelig aktør innen shipping- og logistikkbransjen som bidrar til bedre kontroll over hele verdikjeden og gir varene gode konkurransefortrinn.

Produktsortiment

BMC tilbyr et bredt sortiment av byggevarer til både interiør og eksteriør. Produktporteføljen inneholder blant annet gipsplater, mørtel, lettklinkerblokker, elementdekke, bygg-og fasadeplater, grunnmursplater, isolasjon/vindsperre/undertak, og belegningsstein/støttemur, og selges i byggevarehus over hele Norge.

Flott spisestue med gipsplater fra BMC

BMC er en ledende produsent av gips i det skandinaviske byggemarkedet. Gipsplater er ubrennbart, ekstremt enkelt å tilpasse og har gode lydreduserende egenskaper. BMC har et stort utvalg av både inn- og utvendige gipsplater, blant annet:

  • LaDura Premium innvendige gipsplater er skrufaste og gir en slett og modernistisk overflate hvor TV, lamper og hyller kan henges rett i veggen.
  • 4AK takgips er det beste valget for et helt slett tak. Platen har fire forsenkende kanter slik at sparkling blir mye enklere og gir et perfekt sluttresultat.
  • For utvendig vindgips er GU Extra den optimale løsningen. Den består av en glassfiberarmert, fuktimpregnert og diffusjonsåpen gipskjerne som gir et maksimalt fuktopptak på fem prosent.

BMC fører også alt av gipstilbehør – fra stålprofiler, gipshjørner og gipsskruer til hjørnebeslag og inspeksjonsdører.

Bærekraftig praksis

BMC AS jobber systematisk med å fremme bærekraftige løsninger både i eget selskap og hos samtlige samarbeidspartnere. BMC AS er sertifisert som Miljøfyrtårn, som er Norges mest anerkjente miljøsertifikat.

En rekke produkter i BMC AS sitt sortiment er merket med lesbare EPD-er. EPD (Environmental Product Declaration) er en deklarasjon som oppsummerer produktets miljøprofil og lages på grunnlag av en livsløpsanalyse.

I BMC står mennesker i sentrum. Det viktig for oss at alle som jobber hos oss eller er ansatt hos en av våre samarbeidspartnere behandles likeverdig, har anstendige arbeidsforhold og er trygge på jobb. Uansett om de jobber i en produksjon, en godsterminal eller ved vårt hovedkontor skal menneskerettighetene ivaretas i hele verdikjeden. BMC oppfyller kravene i Åpenhetsloven og publiserer årlig aktsomhetsvurderinger på våre hjemmesider. Vår ambisjon er å være best i klassen også når det gjelder sosial bærekraft.

Les mer om BMC her