Hopp til hovedinnhold

Kvalitet i alle ledd

Mester-Bygg er et selvstendig byggmesterfirma som holder til i Namsos, og som bygger både hus, hytter og større bygg i hele Namdalen.

Mester-Bygg har over 30 ansatte, og er en av Namdalens største byggmestre for tradisjonell oppsett av trehus. Som forhandler av Mesterhus, JKE Design og Saltdalshytta har Mester-Bygg tilgang til et nasjonalt nettverk av leverandører og fagpersonell, noe som gir store fordeler for kundene. Mester-Bygg har fagpersoner i hele byggeprosessen. Med lærlinger, fagarbeidere, byggmestre og ingeniører i egen bedrift er de klare for alle typer byggeoppdrag.

En mann for ditt hus

For å selge hus, må du ha peiling på hus. Bjørnar Blengsli har gått gradene fra tømrerlærling til svennebrev og utdannet byggmester, før han etter mange år som byggeleder kastet hammeren og tok over som salgssjef i Mester-Bygg.

– Nå kalkulerer og selger jeg hus, og det er en helt annen verden enn den jeg var vant til fra byggeplassen, sier den erfarne byggmesteren.

Selv om han ikke tar så mye i hammeren som før, så er den iallfall med i tankene.

– Jeg bygger huset i hodet når jeg kalkulerer, og jeg er ofte på befaring på byggeplassen før jeg begynner å kalkulere, da er sjansen for at det blir riktig større.

Tett dialog med kunden

Mester-Bygg leverer både private og offentlige bygg, i tillegg til at de gjerne bistår de som trenger hjelp i et byggeprosjekt. Når det kommer til hussalg på privatmarkedet er det ikke som det en gang var da folk pekte på huset de ønsket seg i en katalog og «det var det».

– De fleste husene vi leverer i dag har kundene påvirket ganske mye selv, forteller Bjørnar. Det er mulig å komme til oss med alt fra et bilde, en skravletegning og en plan, til en grundig skisse fra en ekstern arkitekt. Det viktigste for oss er at vi har en tett dialog med kundene gjennom hele prosessen, og når kundene kommer hit med ei tomt og en drøm, hjelper vi de til drømmen er realisert.

Fagfolk i alle ledd

Bjørnar forteller at de fortsatt bygger en del gode gamle klassiske hus, men at det også blir mer og mer komplekse hus.

– Det går mye i moderne hus med mye glass og alle mulige takvinkler. De ser enkle ut, men jo enklere de ser ut, jo mer komplekse er de å bygge, kan han fortelle.

Og når komplekse hus skal bygges, er det viktig med fagfolk i alle ledd. Og når for eksempel kjøkkenet skal planlegges, kaster Bjørnar ballen videre til Hilde.