Hopp til hovedinnhold
Kjøkken fra Drømmekjøkkenet i mørkt tre

Kjøkkentrender

Kjøkkenet er hjertet i hjemmet og en viktig del av vår daglige rutine. Det er et sted der vi kan skape minner, dele måltider og oppleve glede gjennom matlaging og samvær.

Våre kjøkkenleverandører HTH, Sigdal og Drømmekjøkkenet har alle designet kjøkken gjennom flere år med moderne og funksjonelle elementer. Nå forteller de om årets kjøkkentrender.

Bærekraftige løsninger og design

Det gleder oss at bærekraftige løsninger og design som varer over tid er på toppen av trendlista. Interiørtrender beveger seg i en retning som fremmer både bærekraft og personlig uttrykk, noe som er svært positivt for både miljøet og vår trivsel i hjemmene våre. Folk våger mer og tør å være litt mer personlig i hjemmene sine, med mer miksing av mønstre, former og sterkere farger.

En benk under vinduet for oppbevaring og godt med sitteplasser

Foto: Drømmekjøkkenet

Kristin Lindhjem er trendforsker og interiørdesigner, og gir deg rådene til hvordan du får designkjøkkenet du drømmer om.

1. Tenk farger først

– Bruk tid på å lande fargen på kjøkkenet. Sigdal kan male i nesten alle NCS-farger, slik at du kan velge akkurat den du vil ha. Deretter jobber du med materialer ut fra den fargen du har valgt, sier Kristin.

– Når det er sagt kommer «greige» og beige til å treffe mer de neste årene enn for eksempel grått. Dette er fordi vi søker oss tilbake til det trygge og varme, nå som så mye i verden kjennes usikkert, forklarer Kristin.

Sigdal kjøkken

Foto: Sigdal

2. Bruk samme farge på vegger og kjøkken

Dette er et av Kristins beste «design-hacks»:

– Jeg er veldig glad i å bruke samme NCS-kode på kjøkkenfrontene som på veggene for å lage et rolig og helhetlig inntrykk. På et kjøkken er det ofte så mange andre elementer som skal ha oppmerksomhet, og ved å bruke samme farge roer du det ned, sier hun.

Sigdal kjøkken i samme farge som veggen.

Foto: Sigdal

3. En rød tråd

Velg gjerne ut noen elementer som skaper en rød tråd i interiøret.

4. La ting stå fremme

– Planlegg gjerne inn noen åpne hyller på kjøkkenet. Disse skaper mulighet for oppbevaring av ting du er glad i, og er både praktisk og dekorativt.

– Sett frem arvede gjenstander du vil vise frem, og gjør det litt koselig hjemme, råder Kristin.

I sammenheng med at vi søker oss til det trygge og nære når ting rundt oss er usikkert, søker vi også mer mot naturen og mot det nostalgiske og kjente.

5. Løs dine praktiske utfordringer

Før du skal i gang med å tegne kjøkken er det lurt å tenke over hva som er deres praktiske utfordringer i hverdagen. Har vi behov for to oppvaskmaskiner? Kan det være praktisk med en Quooker-kran for kokende vann rett fra krana? Slike problemstillinger bør du ta med tidlig i planleggingsfasen. Med en kjøkkenøy får du mer oppbevaring og ekstra arbeidsplass og benkeplass. Det er også praktisk når man får gjester og må stå på kjøkkenet.

Det kan være veldig praktisk med en stor kjøkkenøy

Foto: Sigdal

Sigdal har mange flinke kjøkkendesignere som gjerne hjelper deg å designe din kjøkkendrøm. Finn din nærmeste forhandler, og book en uforpliktende tegnetime her.

Wood Eik

Funksjonelle og bærekraftige kjøkken blir mer og mer etterspurt. Drømmekjøkkenet lanserte nylig kjøkkenmodellen Wood eik mørkolje, et moderne og levende kjøkken fra et bærekraftig skogbruk.

Wood Eik fra Drømmekjøkkenet

Foto: Drømmekjøkkenet

Med miljøvennlig olje og materialer fra nærområdet rundt fabrikken i Sverige, er Wood et alternativ for deg som bevisst velger produkter ut fra et bærekraftperspektiv.

Våg å mikse materialer

Benkeplater i stein, enten det er naturlig stein eller kompositt, er veldig populært. Steinbenkeplater er holdbare og motstandsdyktige mot varme, riper og flekker. Stein gir også kjøkkenet ditt et naturlig og elegant utseende. Det finnes et bredt spekter av steinmaterialer å velge mellom, som granitt, marmor, kvarts og komposittstein, hver med sin unike karakter. Bruk av steinbenkeplaten som backsplash er en smart idé. Dette gir ikke bare ekstra beskyttelse mot søl, men det skaper også en sømløs og sammenhengende estetikk. Man kan også dekke veggen på kjøkkenøya med samme steinmateriale som benkeplaten for en flott sammenheng i designet.

Foto: Drømmekjøkkenet

Her går benkeplaten litt opp på veggen

NORDIC ROOTS - Jordfarger og moderne designdetaljer

Nordic Roots er årets store designnyhet fra HTH. Den er inspirert av nordisk jord og er i likhet med Wood fra Drømmekjøkkenet, resultatet av et ønske om å designe et mer bærekraftig kjøkken. Her samles jordfarger, elegante naturmaterialer og svanemerkede skap, fronter og benkeplater. Dette gir et moderne design og et kjøkken med en avslappende atmosfære.

Nordic roots fra HTH

Samtidig inneholder kjøkkenet et bredt spekter av valgmuligheter og flotte designdetaljer, slik som håndtaksfrie fronter, flotte vitrineskap og hyller for oppheng av vinglass. Det er mer eller mindre et kjøkken med plass til å dyrke både familieliv og natur.

Tandem-skap gjør det mulig å utnytte hele skapet

Tandem-skap gjør det mulig å utnytte hele skapet, og gir enkel tilgang til alt du har lagret i det.

Skandinavisk kjøkken med japansk eleganse

Japandi-stilen kombinerer det beste fra to verdener: den funksjonelle minimalismen til skandinavisk design og den varme, naturlige estetikken til japansk design. Denne stilen er kjent for å skape et harmonisk og balansert miljø i hjemmet med bruk av naturlige materialer som tre, bambus, stein og lin. Mens skandinavisk design tradisjonelt bruker lyse farger som hvitt, grått og pastelltoner, legger Japandi til varmere jordfarger som brun, grønn og terrakotta. Disse fargene gir en mer organisk og varm følelse til rommet.

Foto: Sigdal

Sigdal kjøkken i Japandi stil

Relaterte artikler

Sigdal Favn kjøkken i japandi stil

Sigdal Kjøkken

Med snart 75 års erfaring i å oppfylle nordmenns kjøkkendrømmer, er Sigdal en trygg leverandør å velge.