Hopp til hovedinnhold
Det er flere viktige faktorer å vurdere når du planlegger et nytt kjøkken på hytta

Det er flere viktige faktorer å vurdere når du planlegger et nytt kjøkken på hytta

Å investere tid i planlegging og samarbeid med kjøkkenleverandører kan hjelpe deg med å skape det perfekte kjøkkenet som virkelig er hjertet og samlingspunktet på hytta.

Plassutnyttelse

Hytter har ofte begrenset plass, så det er viktig å optimalisere bruken av plass på kjøkkenet. Vurder innebygde skap og oppbevaringsløsninger, for eksempel vitrineskap, som maksimerer lagringsplassen uten å ta for mye plass.

Nydelig kjøkken fra JKE

Foto: JKE

Robusthet

Et kjøkken i en hytte må være holdbart og tåle de utfordringene som kan oppstå i et feriemiljø. Velg materialer som er enkle å rengjøre og motstandsdyktige mot slitasje.

Mood fra HTH Eksklusivt mørkt kjøkken med flotte vertikale åretegninger.

Mood fra HTH; Eksklusivt mørkt kjøkken med flotte vertikale åretegninger.

Lekkert kjøkken fra HTH
Nordic Roots fra HTH

Inviter naturen inn

Når du blander tre og farger på kjøkkenet ditt oppnår du en visuell eleganse, naturlig glød og varme. HTH har noen tips og råd for å hjelpe deg med å implementere denne designstilen:

  • Velg farger: Grå, blå eller brune nyanser kan være gode valg for å kombinere med natur eik. Disse fargene kan gi kjøkkenet ditt en rolig og avslappende atmosfære.
  • Materialer: Vurder bruk av tre i elementer som benkeplater, skapdører eller gulv.
  • Kontraster: Bruk mørke farger som grå eller blå i kombinasjon med natur eik. Du kan for eksempel ha mørke skap med en benkeplate i eik.
  • Belysning: God belysning er viktig for å fremheve de forskjellige elementene i kjøkkenet ditt. Vurder å bruke varmt og mykt lys for å forsterke den naturlige følelsen og skape en innbydende atmosfære.
  • Tilbehør: Til slutt kan du bruke tilbehør som puter, gardiner og kjøkkenutstyr i matchende farger for å fullføre utseendet og legge til personlighet i rommet.

Husk at det viktigste er å skape et kjøkken som passer din personlige stil og behov på hytta. Utforsk ulike fargekombinasjoner og materialvalg før du tar en endelig beslutning.

HTH Nordic Spirit

Foto: HTH

Koselig atmosfære

En hytte har en spesiell atmosfære, og det er viktig å ta hensyn til dette i utformingen av kjøkkenet. Bruk naturlige materialer som tre for å skape en koselig og autentisk følelse. Ved å bruke tre inviterer du naturen inn, og materialet passer derfor også utrolig godt i en hytte. Samtidig gir tre varme, hygge og sjel til rommet med de naturlige overflatene, og kan med fordel blandes med andre materialer. Tre er et mykt, organisk materiale som kan bidra til å gi bedre akustikk i rommet, og det er et fornybart materiale med lang levetid som er bra for miljøet. JKE sine kjøkken Nordic Nature, Nordic Craft, Nordic Woodlands og Nordic Multifront vil kle hytta og skape en vakker forbindelse til den omkringliggende naturen.

Foto: JKE

Nydelig kjøkken fra JKE

Bærekraft

Tenk bærekraft inn i kjøkkenvalget ditt. JKE bruker vannbasert lakk og maling, slik at du kan være sikker på at kjøkkenet ditt ikke avgir miljø- og helseskadelige stoffer og røyk. Tre er deres viktigste råstoff. 96% av treet de bruker kommer fra sertifiserte plantasjer, hvor et nytt tre plantes hver gang et blir felt. Du kan også velge andre naturlige materialer som gir minimal innvirkning på miljøet og samtidig gagner inneklimaet. For eksempel linoleum og plantefibermaterialet Organiq, som begge tar opp mer CO2 enn de slipper ut. Våre kjøkkenleverandører velger gode materialer som varer i mange år.

Kjøkken fra JKE
Klassisk kjøkken fra JKE

Farger

Det kan være lurt å skape litt kontrast på hytta ved å bruke farger. Det kan for eksempel bety at du har en annen farge på kjøkkenøya enn på høyskapene dine, og at du kombinerer de rene overflatene med litt varmere treverk. JKE har en stor palett av standardfarger, men ønsker du en helt spesiell nyanse kan de male kjøkken i mer enn 1900 farger, slik at du har muligheten til å skape et personlig og virkelig unikt utseende på hytta.

Kjøkken fra JKE i en herlig grønn farge

Foto: JKE

Disse hensynene kan hjelpe deg med å skape et praktisk og koselig kjøkken på hytta som passer til naturmiljøet og oppfyller dine behov. Ta deg tid til å planlegge nøye, og sørg for å konsultere med en ekspert om nødvendig, slik at du får et funksjonelt og vakkert kjøkken på hytta.

Relaterte artikler

JKE Design: Skreddersydde kjøkken med fokus på funksjonalitet og estetikk

JKE Design

JKE startet som en snekkervirksomhet i 1970, og vi skreddersyr hvert eneste kjøkken på fabrikken vår i Nordjylland. Vi dyrker det gode håndverket, velger de beste materialene og forener den nordiske designtradisjonen med nye impulser utenfra. Vi setter en ære i å skape kjøkken som smelter inn i tilværelsen din og blir hjemmets selvsagte midtpunkt.

Planer om tilbygg eller renovering?

Planer om tilbygg eller renovering?

Skal du pusse opp et hus, eller har behov for tilbygg, påbygg, ombygging eller modernisering? Våre dyktige byggmestre i Mesterhus kan hjelpe deg med renovering av din bolig, både utvendig arbeid eller mindre oppussing av hus innendørs. Du har drømmen – vi tar jobben!