Sideinnhold
featured

Mestergruppen kjøper Nordek

XL Bygg, Blink Hus og Hellvik Hus blir nå en del  Mestergruppen, etter at 96,3 prosent av aksjonærene i Nordek har sagt ja til et tilbud om oppkjøp. 

Medlemmene i Nordek blir samtidig vesentlige aksjonærer i Mestergruppen med omkring 10 prosent eierskap i konsernet når transaksjonen gjennomføres i løpet av november.

- Gjennom oppkjøpet får Mestergruppen en markedsandel på rundt 20 prosent av byggevarehandelen i Norge. Gruppen vil bygge rundt 3.000 boliger i året, og får en omsetning på over ni milliarder kroner, sier konsernsjef i Mestergruppen Mikkel Sandvik.

- Med denne sammenslåingen blir vi så store at vi vil kunne tilby våre medlemmer de beste betingelsene i bransjen. I tillegg setter det oss i stand til å ta en lederposisjon i utviklingen. Husbygging er i rask endring, og vi vil bidra til at det er våre medlemmer som ligger lengst fremme og vinner konkurransen i sine lokalmarkeder, sier Sandvik.

Mestergruppen omfatter en rekke ulike merkevarer innen boligbygging og byggevarehandel. Strategien videre er er å videreutvikle disse merkevarene, i ulike deler av markedet. Nordek vil derfor fortsatt bli ledet fra hovedkontoret på Hamar.

Les mer om denne saken på Bygg.no: http://www.bygg.no/article/1291054

Siste Nyheter