Sideinnhold
featured

Med himmelen som tak

 

Familien Solsenteen Strand bor i en prisbelønnet bolig fra 1983, men for to voksne, fire barn og to katter var det likevel trangt og mørkt. Lykken var derfor stor da familien vant konkurransen «Drømmeloftet» fra Velux. Velux er Norges største leverandør av takvinduer, og er en av Mesterhus sine leverandører. Dette prosjektet ble gjennomført av Mesterhus-bedriften Byggfirma Tunge på Randaberg i Rogaland.

Hjemmet fikk økt boareal, mer lagringsplass, en nydelig loftstue, fantastisk utsikt og mye lys, takket være store felt med takvinduer på loftet og tilbygg i inngangspartiet.

Utgangspunktet

Eneboligen fra 1983 på 156 kvadratmeter var i utgangspunktet en god og praktisk utnyttet bolig, men den manglet utsikt mot vakre Hafrsfjord og nok dagslys på loftet. Under oppussingen viste det seg også at det var sopp i taket, noe som hadde oppstått på grunn av en feilkonstruksjon.  Dette kunne heldigvis byggmesteren reparere før skadene ble for omfattende.

Loftstue

Husets loft hadde begrenset takhøyde grunnet skråtak. I taket sto det et gammelt, punktert takvindu som familien ikke våget å åpne. I den ene enden av loftet var det en veranda som familien vurderte å bygge inn for å få større plass og mer luft. En annen mulighet var å bygge en ark på den ene langveggen. Begge løsninger ble imidlertid for dyre.

Før-bilde: Loftstue med trappenedgang og døren til foreldresoverommet.

Soverom

Foreldrenes soverom lå oppe på loftet og var mørkt, lite og med dårlige luftemuligheter.

Inngangsparti

I entreen og vindfanget var det trangt, mørkt og lite praktisk. Det var få garderobemuligheter, og vinduene ble delvis sperret av en sårt tiltrengt kleskommode.

Forvandlingen

Godt hjulpet av arkitekt og interiørarkitekt lot familien seg rive med, og huset deres framstår i dag som totalrenovert innvendig. Det har blitt en fullstendig oppussing av tak, vegger og gulv. Nå har loftstua blitt svært luftig med doble trillingtakvinduer i stua og dobbelt takvindu over trappa i retning sjøen. I tillegg har det blitt installert et takvindu mot nord i stua.

"Jeg ønsker meg utsikt til stjernene fra soverommet" 

 

Utsikt til stjerne fikk Ann Sirèn med et tvillingtakvindu mot nord i soverommet.

Vinduene mot nord er plassert så høyt at de ikke gir utsyn mot nabo, men gir et noe dempet dagslys på solrike dager. De gir også ekstra gode muligheter for utlufting på varme sommerdager. Alle takvinduene er utstyrt med Velux solskjerming og vinduene som ikke kan nås fra alminnelig ståhøyde, kan fjernstyres.

 

Fordi takvinduene bygger mindre enn selve takkonstruksjonen, økte i tillegg bruksarealet med fire kvadratmeter. Etterlengtet plass i en familie på seks!

I tillegg ble inngangsparti utvidet og isolert. Her er det også installert et dobbelt tak-fasadevindu som gir både luft, lys og utsyn.

Hele familien er overveldet av resultatet og kjenner seg nesten ikke igjen i sitt eget hjem. Nå kan alle seks, pluss kattepusene, nyte havutsikten fra sin flotte loftstue!

 

Ønsker du å kontakte en byggmester for å ha høre hva som kan gjøre med ditt loft? Finn din nærmeste Mesterhus-byggmester ved å klikke her.

For å lese mer om takvinduer fra Velux, klikk her.

Siste Nyheter