Sideinnhold

Slik kommer du i gang

Slik kommer du i gang

Å bygge hus er trolig den største investeringen du kommer til å gjøre i løpet av livet, og da vil du helst ikke at noe skal overlates til tilfeldighetene. For å hjelpe deg i gang, kommer her en sjekkliste over hva som er lurt å tenke gjennom FØR du starter selve byggeprosessen.

5 TING SOM ER lurt Å TENKE GJENNOM:

BEHOV

Tenk langsiktig når du planlegger å bygge hus. En ting er dine behov i den fasen du er i nå, men familiesituasjonen vil kanskje se annerledes ut noen år frem i tid. Her noen tips til hva du bør ta med i betraktningen:

  • Hva slags størrelse, antall rom og sengeplasser bør huset ha?
  • Trenger dere mye ekstra lagringsplass, slik som bod, loft eller kjeller?
  • Ønsker dere et hus på ett eller flere plan?
  • Hva slags parkeringsmuligheter trenger dere?
  • Har dere barn som vil trenge ekstra uteplass?
  • Eller drømmer dere om stor hage?

Stilart

De praktiske behovene kommer så klart i første rekke, men utseendet har for de fleste også litt å si. Du vil garantert ha et hus som føles riktig for deg og din familie. Så neste spørsmål blir:

Hva slags stilart ser du for deg på ditt fremtidige hus?

Hos Mesterhus deler vi husene inn i to hovedkategorier: Klassiske og moderne hus.

Klassiske hus

Denne hustypen kjennetegnes ved å være konstruert etter norske byggetradisjoner, og hovedmaterialet er som regel tre. Et klassisk hus har gjerne saltak, tradisjonell bordkledning, samt plassering av vindu og dører "etter boken". Funksjonalitet er et viktig stikkord, og klassiske hus har ofte gode romstørrelser. Fordelen med et slik hus, er et at det er tidløst og aldri går av moten. Det passer like fint inn i byen som på landet, og vil harmonisere fint med naturen, som mange verdsetter høyt. Vår bestselger her er Karita-huset.

Moderne hus

Det ligger litt i ordet, men en moderne stil spiller på det som måtte røre seg av aktuelle trender i tiden vi lever i. Utførelse og stil kan variere veldig, men stikkord er stramme linjer, naturlig lys gjennom store vindusflater og spennende spill i arkitekturen. Flere typer materialer og sammensetninger er heller ikke uvanlig, slik som mur, plater og glass i kombinasjon med tre. Et moderne hus er ofte forbundet med energieffektivitet og bærekraft. Du kan ofte være mer eksperimentell med moderne hus, spesielt når det kommer til spesielle tilpasninger og behov. Slik som åpne løsninger, store rom og flere sosiale arenaer, ofte med stor fokus på fleksibilitet og funksjonalitet. Har du liten tomt, kan du få mye ut av en moderne bolig, siden disse gjerne er tilpasset urbane strøk hvor mindre plass er vanlig. Vår moderne serie Signatur, har blitt veldig populær. Dette er moderne og spennende boliger med fokus på det funksjonelle. Perfekt for deg som ønsker et stilig og annerledes hus.

HVOR SKAL HUSET STÅ?

Etter å ha tatt stilling til behov og hva slags type hus du ønsker, starter jakten på den perfekte hustomten. Det er ulik tilgang på tomter i Norge, derfor kan det variere fra sted til sted hvor enkelt det er å finne en tomt som matcher ditt behov. Sjekk derfor først ut hvordan mulighetene for å kjøpe hustomt er, i området du ønsker å bygge. Ikke minst, tenk godt gjennom hva slags krav du har til tomten, slik som for eksempel beliggenhet og størrelse. Et godt tips er å ta kontakt med en av Mesterhus sine lokale byggmestere, siden en del av disse eier egne tomteområder.

BUDSJETT

Å sette opp et budsjett over hvor mye penger du har til rådighet, er alltid smart. Tenk blant annet gjennom dette:

  • Hvor mye har du i egenkapital?
  • Hvor høyt lån ønsker du å ha?
  • Er det realistisk å få lånet innvilget?

Prisen på et hus avhenger mye av hvilke kvaliteter du legger i et hus, tenk gjennom hva du MÅ ha, og hva som kan utgå hvis det viser seg å bli for dyrt. Kontakt din nærmeste byggmester for å få pris på hus i ditt området, da dette kan varierer. 

Finn din byggmester her

 

UTLEIEDEL?

Det finnes mange fordeler, både økonomiske og praktiske, med å ha egen utleiedel eller hybel i huset. Noe som er verdt å ta med i betraktingen, når du bestemmer deg for å bygge hus. Slik som faste, skattefrie inntekter hver måned, økt verdi ved videresalg, og muligheter for at egne barn etter hvert kan få sin egen leilighet. Eller kanskje har du andre familiemedlemmer du gjerne kunne tenke deg å ha litt nærmere? Med en ekstra leilighet i huset kan dere fortsatt bo under samme tak, samtidig som alle får litt privatliv.

 

Ønsker du mer informasjon om det å bygge hus?

Ta kontakt for en uforpliktende prat med en av våre lokale byggmestere.
Finn din byggmester her