Sideinnhold

Personvernerklæring for www.Mesterhus.no og bruk av cookies

Personvernerklæring for www.Mesterhus.no og bruk av cookies

Personvernerklæring for www.Mesterhus.no

Denne Personvernerklæringen gjelder innsamling og bruk av personopplysninger på mesterhus.no ("Nettstedet"). Her finner du informasjon blant annet om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har. Mestergruppen Bolig AS, avd Mesterhus, organisasjonsnummer: 980 281 353, fra nå av «Mesterhus” eller "vi" er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål. Kontaktinformasjon finner du her: Kontakt oss .

Om Nettstedet

www.Mesterhus.no er en landsdekkende plattform for Mesterhus og våre forhandlere. Vi samarbeider med våre forhandlere hvor vi viser og selger boliger og hytter på vårt nettsted. Vi formidler også hjelp ved rehabilitering/tilbygg/oppussing. Dersom du er i kontakt med en av våre forhandlere vil denne være behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles for å oppfylle kjøpsavtalen. Spørsmål vedgående medlemmets personopplysninger må rettes til det aktuelle medlemmet.

1. Hva bruker vi opplysninger til og hvordan behandles disse

Katalogbestilling

For å kunne sende deg katalog du har bestilt må vi vite din postadresse. Vi ønsker også å gi deg muligheten til en uforpliktende kontakt med en av våre forhandlere, derfor må vi vite hvor du ønsker utført arbeid, slik at du kan få kontakt med korrekt byggmester. Våre medlemsbedrifter besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. For å kunne gi deg best mulig oppfølging spør vi om du har tomt eller ikke. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold, vil din informasjon hos Mesterhus sentralt, slettes etter to år. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og derfor ønsker vi å kunne følge opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • Adresse
  • Postnummer
  • Sted
  • E-postadresse
  • Ønsket byggeadresse
  • Om du har tomt

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Forespørsel om håndverkstjenester/pris på hus

Når du sender inn en forespørsel om hådverkstjenester eller annen bistand til gjennom våre nettsider, blir forespørselen sendt videre til forhandler. For å kunne gi deg mest mulig korrekt informasjon må vi vite hvor du ønsker arbeid utført. Forhandleren i ditt område er den som kan svare på disse forespørslene. Våre forhandlere besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. Forhandleren vil benytte personopplysningene for å ta kontakt med deg vedrørende din forespørsel. Forhandleren er da ansvarlig for sin bruk av personopplysninger. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold i løpet av 2 år, vil din informasjon hos Mesterhus sentralt, slettes. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og vi ønsker derfor å kunne følge opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Ønsket byggeadresse

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Nyhetsbrev på e-post

Hvis du melder deg nyhetsbrev via skjemaet på våre nettside samtykker du til at vi kan sende deg gode tilbud og nyttig informasjon på e-post. Du kan når som helst melde deg av ved å benytte en link nederst i nyhetsbrevet, du vil da bli slettet fra vår database. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

·Navn

·E-post

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det

Andre henvendelser

Avhengig av hva henvendelsen gjelder og hvilken kanal du kontakter oss fra (telefon eller e-post), vil vi kunne ha behov for å vite hvem du er, hvilket produkt du har kjøpt, din adresse eller ditt telefonnummer. Vi vil innhente de opplysninger vi trenger for å kunne hjelpe deg.

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Digital markedsføring

Vi bruker cookies på vår nettside for å kunne gi deg best mulig tilpassede annonser i digitale flater som nettaviser og sosiale medier. Les mer om hvordan vi bruker cookies under i punkt 3.

Hvem får tilgang til dine personopplysninger?

I enkelte tilfeller trenger vi å dele dine personopplysninger med andre virksomheter:

  • Andre selskaper i konsernet: Mesterhus er del av Mestergruppen. I noen tilfeller kan vi ha behov for å dele dine personopplysninger med andre selskaper i konsernet, for eksempel i forbindelse med rapportering til konsernledelsen. Ansvarlig for katalogutsendelser er i dag ansatt i et annet firma i Mestergruppen. Opplysningene vi deler vil i mottakerselskapet ikke bli brukt for andre formål enn de som er angitt ovenfor i pkt. 2.
  • Din lokale Mesterhusforhandler vil være ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med oppfyllelse av kjøpet.
  • Underleverandør av IT-tjenester: Leverandør som har ansvar for å drifte vårt system for henvendelser vil få tilgang til tjenester. Dine opplysninger beskyttes via inngåtte databehandleravtaler.
  • Offentlig myndighet: Dine personopplysninger kan i spesielle tilfeller bli utlevert til relevant offentlig myndighet. Slik utlevering vil bare finne sted dersom vi er pålagt dette etter gjeldende lover og regler.

3. Bruk av informasjonskapsler MV.

En informasjonskapsel eller en cookie er en teksfil som ved besøk eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers minne. Vi benytter informasjonskapsler blant annet for å bedre brukeropplevelsen på Nettstedet.

Du har muligheten til å hindre at vi plasserer slike informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Ulempen med å deaktivere cookies i nettleseren din er at Nettstedet ikke vil fungere optimalt.

Vi benytter også andre verktøy enn informasjonskapsler for å innhente informasjon om din IP-adresse, hvilken type nettleser du bruker, din bredbåndsleverandør, operativsystem, dato og tid for besøk på Nettstedet, samt en del data om hvordan du navigerer på siden.

Denne informasjonen bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre Nettstedet mer brukervennlig.

Informasjonskapsler (cookies) og Google Analytics
Mesterhus bruker Google Analytics for å analysere bruken av Mesterhus’ nettsider. Vi får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt osv. Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. ("Google"). Google Analytics bruker informasjonskapsler (cookies) for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet.

Informasjonen som genereres av en slik cookie ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Vi bruker anonymizeIP, som er en funksjon som anonymiserer dataene som overføres. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett.

Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har.

Tredjepartsspørringer
Dette er spørringer som er laget av en bruker til en ekstern tjenesteleverandør. Til tross for at disse spørringene ikke setter noen cookies, kan de fortsatt overføre informasjon til tredjepart. Google Analytics foretar tredjepartsspørringer.

Lagringstid
Data om anonyme brukere, dvs. brukere som ikke gir fra seg informasjon via skjema, lagres i 90 dager. Data om brukere som har fylt ut skjema blir lagret så lenge det er behov for det ut ifra ovennevnte formål.

4. Dine rettigheter. Lagring og sletting av personopplysninger

Du har rettigheter i personopplysninger som gjelder deg. Hvilke rettigheter du har, avhenger av omstendighetene. For spørsmål vedrørende dine rettigheter ta kontakt med oss på personvern@mestergruppen.no

Alle personer som spør har rett til informasjon om behandlingen av personopplysninger. Mesterhus har gitt informasjonen i denne erklæringen. Hvis Mesterhus behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger. Dersom personopplysningene er uriktige, ufullstendige eller det ikke er adgang til å behandle dem, kan du også be Mesterhus rette opplysningene.

Du kan også ha andre rettigheter. Du kan ta kontakt med oss for mer informasjon. Se kontaktinformasjonen over.

Dersom du er misfornøyd med behandling av personopplysninger, kan du sende en klage til Datatilsynet. Vi ber imidlertid om at du kontakter oss først, så skal vi forsøke å løse problemet.

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler og ikke utover lovens rammer. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten. 

Andre personopplysninger som ikke er nevnt i punkt 2 vil bli slettet senest etter to år.

5. Endringer

Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på Nettstedet. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på Nettstedet.