til top
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Printerest
Bestill katalog
  • Fra traust 70-tallshus til arkitekttegnet funkishus
  • Fra traust 70-tallshus til arkitekttegnet funkishus
  • Fra traust 70-tallshus til arkitekttegnet funkishus
  • Fra traust 70-tallshus til arkitekttegnet funkishus
  • Fra traust 70-tallshus til arkitekttegnet funkishus

Fra traust 70-tallshus til arkitekttegnet funkishus

Foto: Lene Fossdal

Da det unge paret i 20-årene overtok 70-tallshuset på Hanøy på Askøy utenfor Bergen ønsket de umiddelbart å starte prosessen med å totalrenovere huset. De tok kontakt med et arkitektkontor, og fikk tegnet om huset. Da tegningene var på plass satt Sandøy Byggservice AS straks i gang renoveringsprosessen. 

Aktuelt / 04.12.2018

Paret kjente godt til Mesterhus og arbeidet de leverer, og ønsket derfor å bruke Mesterhusbedriften Sandøy Byggservice AS, til å utføre det omfattende renoveringsarbeidet. 

Sandøy Byggservice AS startet på rivearbeidene i september og ferdigstillte boligen før jul samme år. Huset hadde opprinnelig to etasjer og flatt tak i andre etasje.  Renoveringsarbeidet startet med å renovere gulvkonstruksjonen og reise nye yttervegger i andre etasje. I tillegg ble det bygget nytt tak, som ble forlenget ut over en støpt terrasse på nordsiden av huset.

Tilbygget som ble oppført dannet blant annet en ny lys og lekker entré. Dette tilbygget ble sammenføyd med et gammelt anneks som de også bygget om takkonstruksjonen på.

Tilbygget som ble oppført dannet blant annet en ny og lekker entré. I dag er trappen et viktig møbel i huset, det er jo ofte noe av det første man ser når man kommer inn i et hus.

List Image

Forbedret inneklima

Huset fikk også komplett nytt balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner og nye innervegger i hele huset før alle rom ble innredet.

Fikk mer jobb videre

- I år har vi også vært tilbake og bygget garasje i samme stil som huset med en bod oppå og i bakkant, forteller daglig leder av Sandøy Byggservice, Erlend Sandøy. I dag er huset ikke til å kjenne igjen etter forvandlingen fra en eldre bolig til et arkitekttegnet funkishus.

-Vi har også i ettertid satt inn vinduer rundt takoverbygget over terrassen slik at dette ble en slags vinterhage, fortsetter Sandøy.

Dersom du går med planer om å bygge på eller bygge om, les mer her.

List Image

Huset fikk en lys og åpen stue/kjøkkenløsning etter forvandlingen.

bad

Paret fikk et utrolig fresht bad, dette er jo nesten som å være på fem stjerners hotell, hver dag!

List Image
List Image
Før-bildet

Dette var huset før den omfattende renoveringen. Et ganske "vanlig" 70-tallshus på to etasjer. For en forandring, nesten ikke til å kjenne igjen!

Har du lyst til å vite mer om hva vi kan gjøre med ditt hus? Kontakt en av våre forhandlere her eller les mer her.